Poveži se putem

Žepče

Foto: Haos u Čolama, mještani traže pomoć

Objavljeno

-

Kantonalni operativni centar Zeničko-dobojskog kantona saopćio je da se saobraćajna situacija na nekim područjima zbog novih kišnih padavina pogoršava. Posebno je kritična situacija u mjestu Čole u blizini Željeznog Polja.

“Sve je ponovo poplavljeno, odsječeni smo i nemamo nikakvu komunikaciju s drugima. U ovom dijelu živi sedam porodica koje su odsječene od čitavog dunjaluka. Među njima je dvoje djece od dvije godine, beba od 15 dana i nana Fata od 80 i nešto godina. Ko će njima pomoći?” kazao je za Radio Sarajevo mještanin Čola Mujaga Derlić.

Područje oko Šumarske kuće bilo je sanirano nakon posljednjih poplava i mještani su se nadali da ovaj put neće biti takvih problema.

“Sanirali su, ali očito vrlo loše. Sanirano je samo da se kaže da su nešto radili. Djeca danas nisu išla u školu, ovuda više niko ne može proći, zarobljeni smo. Kiša je počela padati jutros oko dva sata i nismo spavali od brige. Sve je poplavilo, sa svih strana smo okruženi vodom i ne možemo nigdje”, govori nam zabrinuti Derlić.

Mještani su u strahu jer kiša ne prestaje i ljuti su jer još niko nije došao niti ponudio pomoć.

Advertisement

“Niko ne reaguje i prepušteni smo sami sebi”, dodao je Derlić.

Čole su samo jedno od 11 tamošnjih sela Mjesne zajednice Željezno Polje koja su nakon majskih poplava pretrpjela nesagledive posljedice uslijed stotina klizišta. Tri mjeseca poslije, nove padavine izazivaju nove probleme i očaj mještana ovog sela.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal