Poveži se putem

Žepče

Foto: I petog dana nakon najopsežnije potrage nema rezultata – Sutra nastavak

Objavljeno

-

Niti peti dan uzastopne potrage za nestalim dječakom koji je nesretnim slučajem u utorak, 14.05.2019. godine, pao u nabujalu Mračajsku rijeku u Begovom Hanu nije dao rezultate.

-“Danas smo radili zonsku potragu obale uz korito rijeke Bosne od ušća Mračajske rijeke i pregledano je 16 km obale rijeke Bosne, a raft čamcima i rijeka Bosna. Potragu otežavaju veliki nanosi smeća koje smo danas doslovno prekopavali kao i rijeka Bosna koja je još uvjek mutna.” – saopćili su iz žepačkog GSS-a.

Danas je u potrazi učestvovalo 120 ljudi, pripadnika GSS iz Žepča, Sarajeva, Zenice, Zavidovića, SRK Zenica, Rafting kluba Zavidovići, Specijalne policije MUP-a ZDK, pripadnika PU Žepče, HMP Žepče, Civilne zaštite svih nivoa, od općinske do federalne, lovaca, volontera, mještana Begovog Hana, kao i članova porodice nestalog dječaka.

Podsjećamo, GSS Žepče se na poziv PU Žepče uključio u potragu oko 20 minuta nakon nesretnog slučaja i svakodnevno su na terenu.

-Prvi dođemo i zadnji odemo sa terena potrage. Potragu nastavljamo i dalje, a ovisno o vremenskim uvjetima i razvoju situacije na terenu u potragu će se uključiti stanice saveza GSSuBiH.”– rekli su u GSS-u Žepče.

Advertisement

Iz GSS-a ponovo mole sve građane koji se kreću uz rijeku Bosnu da ako primijete bilo šta što svojim izgledom asocira na utopljenu osobu, da jave GSS-u Žepče na dežurni broj 063 544 633, ili broj policije 121.

Potraga se nastavlja i sutra, te se pozivaju volonteri da se priključe akciji.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal