Poveži se putem

Žepče

Foto i video: Danas u Žepču upriličeno druženje sa korisnicima Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama

Objavljeno

-

Danas, u četvrtak 03.11.2016. godine, u Dnevnom centru za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama u Žepču, JU Centar za socijalni rad Žepče, uz veliku podršku JP „BH Pošta“ DOO Sarajevo, u okviru projekta “Ljepša dječija nedjelja uz BH Pošte”, upriličila je druženje sa korisnicima ovog centra.

Dječija nedjelja se tradicionalno obilježava širom BiH sa ciljem promocije prava djeteta. Kako bi što bolje upoznali djecu u Dnevnom centru Žepče ( djeca sa posebnim potrebama ), kao i problematiku sa kojom se susreću uposlenici Dnevnog centra kao i sami korisnici, JU Centar za socijalni rad Žepče realizovala je projekat jednosatnog druženja uposlenika JU Centra za socijalni rad sa uposlenicima Dnevnog centra i njihovim korisnicima u njihovim prostorijama u Žepču.

U sklopu ovog druženja djeci, kao i uposlenicima Dnevnog centra, podijeljene su majice, također djeci su podijeljeni školski ruksaci sa školskim priborom. Danas je upriličena i mala zakuska za sve prisutne, a sve sa ciljem da se djeca prvenstveno obraduju.

-„Cilj ovog projekta jeste da se upozna problematika sa kojom se susrecu uposlenici Dnevnog centra, a isto tako željimo da bar jedan dan učinimo ljepšim djeci sa posebnim potrebama, tj. korisnicima usluga Dnevnog centra. Sve ovo se nebi moglo realizovati u ovom obimu da nije bilo i glavnog sponzora ovog projekta, a to je JP „BH Pošta“ DOO Sarajevo, te im se ovim putem iskreno zahvaljujemo što su prepoznali i finansirali ovaj projekat.“ – rekao je danas direktor Centra za socijalni rad Žepče, Edin Šišić.

U nastavku možete pogledati kratki video prilog, kao i fotogaleriju sa današnjeg druženja.
https://www.youtube.com/embed/Cz3tYgg2lYc

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal