Poveži se putem

Žepče

Foto i video: Održana džipijada u Željeznom Polju

Objavljeno

-

Čak ni kiša nije spriječila održavanje treće po redu džipijade, koja je održana u planinskim vrletima Mahnjače iznad Željeznog Polja. Oko trideset vozača iz Željeznog Polja i Nemile, sa moćnim „mašinama“ i u ekstremnim uslovima pokazivali su umjeće u upravljanju terencima.

– Na nadmorskoj visini od oko 1000 metara smo izvodili razne vratolomije i na točkovima osvojili najviše vrhove: Palašnicu, Javor, Mahnjaču i druge. Najteže je bilo na Hajdučkoj kosi, gdje su samo neki uspjeli da savladaju tu prepreku – kaže Amir Husičić, predsjednik Organizacionog odbora Džipijade.

Poslje nekoliko sati vožnje u ekstremnim uslovima i manjih poteškoća koje su vozači otklanjali „u hodu“ za goste i učesnike je priređen ručak u Planinarskom domu na Gojanovcu.

– Nastavit ćemo sa održavanjem džipijade na koju iz godine u godinu dolazi sve više učesnika. Ovo je sport samo za najhrabrije jer su predjeli izuzetno teški ali prvenstveno imamo želju da se družimo – objašnjava Benjamin Mujić, jedan od učesnika.

Najveći izazov je bio savladati Hajdučku kosu gdje uspon izuzetno veliki a zemljište rastresito sa velikim usjecima. Samo nekoliko vozača je uspjelo da savlada taj izazov i izađe na proplanak iznad Hajdučke kose.

Advertisement

(C.U./Zepce.Ba)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal