Poveži se putem

Zavidovići

Foto i video: OSMIJEH-BH: Gluhonijema starica dobila novi krov nad glavom

Objavljeno

-

||||

Da kriza i ostale brojne nedaće, sa kojima se naše društvo svakodnevno suočava, nisu uništili humanost naših ljudi potvrđuje priča iz Lovnice. Zahvaljujući dobrim ljudima, gluhonijema starica, koja je živjela u ruševnoj kući, od danas ima potpuno novi krov nad glavom.

Osamdesetpetogodišnja Saliha Bešić, koja je živjela u trošnoj i za stanovanje opasnoj kući staroj više od 70 godina u Lovnici kod Zavidovića, od sada ima novu i potpuno opremljenu kuću. Akciju izgradnje kuće za gluhonijemu staricu vodila je Humanitarna organizacija Osmijeh-BH, a veliki doprinos uz brojne donatore dala je i Općina Zavidovići.

-“Kuća je završena u rekordnom roku od šest mjeseci i evo hvala Allahu projekat je uspješno završen, a majka Saliha večeras će da noći u svojoj toploj sobici. Lijepo sve namješteno, sređeno…” – istakla je EMINA KAMERIĆ, predsjednica HO “Osmijeh-BH” Žepče.

-“U prethodnom vremenskom periodu mi smo izgradili preko 50 ovakvih i sličnih objekata što kroz humanitarne organizacije domaće, što kroz međunarodne i druge vidove pomoći.”- rekao je
HAŠIM MUJANOVIĆ, načelnik Općtine Zavidovići.

Izgradnja krova nad glavom za staricu Salihu Bešić potekla је nakon priče BHRT-a u kojoj su prikazani nehumani uvjeti u kojima je ova starica živjela do danas.

Advertisement

-“Radiotelevizija BiH s ponosom ističe svoju podršku ovoj humanitarnoj akciji. Kao što je poznato BHRT je ranije podržavao i organizirao i realizirao različite humanitarne projekte, nastavit ćemo i dalje to raditi kako bismo pokazali svoju društvenu odgovornost i ispunili misiju javnog servisa…” – prokomentarisala je MEDINA ŠEHIĆ, BHRT.

Humanitarna organizacija „Osmijeh-BH“ u nepune tri godine uradilа je niz značajnih projekata, kako kažu, samo s jednim ciljem, a to je vratiti osmijeh na lice svojim sugrađanima. Do sada je zahvaljujući donatorima potpuno novi krov nad glavom dobilo osam porodica uz pomoć organizacije „Osmijeh-BH“.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal