Poveži se putem

Žepče

Foto i video: Svečano otvoren novoizgrađeni put Lupoglav-Vinište

Objavljeno

-

U povodu obilježavanja 14. Oktobra, Dana općine Žepče, danas 11.10.2016., upriličeno je otvaranje lokalnog puta u MZ Lupoglav-Milišić. U 13 sati, uz prisustvo brojnih zvanica, put u MZ Lupoglav-Milišići, otvorili su općinski načelnik Mato Zovko, Joža Martić ministar prostornog uređenja u Vladi Federacije BiH i predsjednik MZ Milišić Nikola Dragičević.

Predsjednik MZ Lupoglav-Milišići, Nikola Dragičević, zahvalio se općinskoj administraciji koja je imala sluha za mještane ovog naselja, te su tako konačno dobili put.

„Ima li išta ljepše nego kada se otvara jedan objekat koji je prijeko potreban mještanima određenih mjesnih zajednica, pa tako danas imamo priliku i otvoriti ovaj put Radovlje-Lupoglav-Vinište.

Važno je istaći da su ovi putevi u programu kapitalnih investicija koje je Općinsko vijeće usvojilo za 2015.-2019. Godinu. Mi smo preko programa hitnog oporavka od poplava, od sredstava Svjetske banke za obnovu i razvoj, ovaj projekat na neki način ubrzali jer je njegova vrijednost oko 250.000,00 KM. I ubuduće se nadamo da ćemo uraditi sve što bude u našoj moći“, kazao je općinski načelnik Mato Zovko.

U nastavku pogledajte kratki video, kao i fotogaleriju sa današnje ceremonije.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal