Poveži se putem

Žepče

Foto i video: Svečano otvoren sanirani put u MZ Želeća

Objavljeno

-

Danas, u srijedu 17.09.2014. godine u MZ Želeća, općina Žepče, upriličeno je svečano otvorenje saniranog i novo-asfaltiranog puta kroz ovu mjesnu zajednicu. Današnjoj svečanosti, osim predsjednika MZ Želeća Cvjetka Udovičića i njegovih saradnika, prisustvovali su potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić, načelnik Općine Žepče Mato Zovko, predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Mirko Trifunović, predsjedavajući Skupštine ZDK Sretko Radišić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Said Mujkanović i mnogi drugi.

Kako je za naš portal rekao predsjednik MZ Želeća Cvjetko Udovičić, zahvaljujući potpredsjedniku FBiH Svetozaru Pudariću kompletan projekat rekonstrukcije i asfaltiranja puta je završen u rekordnom vremenu. Prvi sastanak održan je u aprilu 2014.g. i od tada do danas je obezbjeđeno 80.000 KM za ovaj projekat. Sredstva su iz GSM licence, a projekat je uradila Opština Žepče koja je ujedno bila i nadzorni organ prilikom izvođenja radova. Izvođač radova bila je firma Hajdić iz Maglaja.

Rekonstruisano je 1150 metara puta (pokrpljene rupe), te na tri odvojene dionice asfaltirano 200+160+170 metara potpuno novog asfalta debljine 7 centimetara.

Urađena je i kamena podzida na dijelu puta koji je oštečen u avgustovskim poplavama.

Crvenu vrpcu zajednički su presjekli načelnik Opštine Žepče Mato Zovko i potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić.

Advertisement

Pogledajte video intervju koji smo uradili sa potpredsjednikom FBiH Svetozarom Pudarićem, kao i foto galeriju u prilogu ove informacije.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal