Poveži se putem

Žepče

Foto i video: Svečano otvorena stambeno-poslovna zgrada “Invest Concept” u Žepču

Objavljeno

-

Svečenim presijecanjem vrpce koje su obavili vlasnik preduzeća Gama Electronic d.o.o. Žepče Goran Pervan i načelnik Općine Žepče Mato Zovko, danas je otvoren novoizgrađeni stambeno-poslovni objekat sa 27 stanova i poslovnim prostorom u kojem je smještena maloprodaja firme Gama Electronic, kao i najveći moderni salon LED rasvjete u ZDK “GreenTech” površine 620 kvadrata.

Investitor je preduzeće Invest Concept d.o.o. koje je u vlasništvu Gama Electronica. Svečanom otvorenju prisustvovao je veliki broj naših sugrađana, poslovni partneri Gama Electronica, izvođači radova, gosti iz javnog, političkog i vjerskog života, kao i uposlenici ove firme.

Radovi na izgradnji zgrade su započeli prije 369 dana, a izvođači su bile žepačke firme K–prokekt d.o.o., Ting d.o.o., Elmoint d o.o. i Građevinski obrt Juka. Objekat je građen po vodećim građevinskim normana, a posjeduje vlastitu jedinicu za grijanje, te su svi stanovi klimatizirani i mogu se kupiti po cijeni od 1485 KM po metru kvadratnom, u što su uključeni svi troškovi.

1999. godine u malom unajmljenon prostoru ispod tribina poligona u Žepču, Gama Electronic, kao samostalnu trgovačku radnju, osnovao je Goran Pervan, a danas to preduzeće upošljava 62 radnika, ima vlastite firme u Hrvatskoj, Srbiji i Kini, i posluje s 13 zemalja diljem svijeta, od zemalja bivše Jugoslavije, preko Mađarske, Austrije, Njemačke i Švicarske, do Kine i Litve.  Ova firma u Kini proizvodi vlaste robne marke – informatičku opremu Giga tech, i u zadnjih par godina i led rasvjetu marke Green Tech.

U nastavku pogledajte video prilog, kao i malu fotogaleriju sa svečanog otvorenja zgrade.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal