Poveži se putem

Žepče

Foto i video: U Žepču obilježen Dan Oružanih snaga BiH – Vojska prezentovala operativne sposobnosti

Objavljeno

-

Danas, u utorak 18.11.2014. godine Oružane snage Bosne i Hercegovine u saradnji s Općinom Žepče upriličile su prigodnu svečanost povodom obilježavanja devete godišnjice od osnivanja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Program obilježavanja je započeo u 10,00 sati na sportskom poligonu Osnovne škole Žepče intoniranjem himne Bosne i Hercegovine.

Prigodnim pozdravnim riječima prisutnim se obratio zapovjednik Topničke bojne 5. pješačke brigade Vlado Bilić koji je ujedno otvorio i malonogometni turnir.

Na turniru su učestvovale četiri ekipe od kojih je najuspješnija bila ekipa Oružanih snaga BiH, dok je drugo mjesto osvojila ekipa Policijske uprave Žepče. Reprezentacija svećenika Žepačkog dekanata zauzela je treće mjesto, a ekipa profesora srednjih škola četvrto.

https://www.youtube.com/embed/bQnU5OZvP7s

Advertisement

Na istom mjestu od 12,00 sati upriličena je i prezentacija operativnih sposobnosti OS BiH u kojoj su učestvovali pripadnici Vojne policije, Počasne jedinice i Tima za uklanjanje minsko-ekspolzivnih naprava OS BiH.

U sklopu obilježavanja devete godišnjice Oružanih snaga BiH, u večernjim satima sa početkom od 20,00 sati u kino dvorani Doma kulture Žepče bit će održan i koncert na kojem će zajedno nastupiti Muzičke akademije iz Sarajeva i Banje Luke, kao i Orkestar OS Bosne i Hercegovine.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal