Poveži se putem

Žepče

Foto i video: U Žepču održana Izvještajna skupština Crvenog križa općine Žepče

Objavljeno

-

U sali OV Žepče danas je održana Izvještajna Skupština Crvenog križa općine Žepče na kojoj se razmatralo o 13. tačaka Dnevnog reda. Pored članova Skupštine, današnjoj sjednici prisustvovali su i predsjednik CK ZDK Hasan Topalović, predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, kao i šef Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Žepče Ilija Barešić.

Na samom početku sjednice izabrana su Radna tijela gdje je u Radno predsjedništvo jednoglasno izabran Ljubiša Lučić, a za članove Vahida Bijedić-Selimović i Marko Sinanović.

Prigodnim riječima prisutnim se obratio predsjednik CK ZDK Hasan Topalović, koji je između ostalog pohvalio rad Općinske organizacije CK Žepče, te im ujedno poželio i puno uspjeha u narednom periodu, obećavajući nastavak dobre saradnje sa CK ZDK.

Riječi podrške je uputio i predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, a nakon njega prisutne je pozdravio i ilija Barešić koji je naglasio da općinske službe imaju izvrsnu saradnju s CK, te kako se nada da će se u budućem periodu ista još više produbiti.

Kada je u pitanju Izvještaj o radu CK Žepče za 2014.godinu, on je jednoglasno usvojeno, a samo Izvještaj prisutnim je predstavio predsjednik Marko Sinanović. On se u izlaganju osvrnuo na sva dešavanja vezana za CK, te sve bitnije događaje koji su od strane CK provedeni u 2014.godini sa posebnim naglaskom na velike napore i akcije koje su u organizaciji CK Žepče provođene sa ciljem pomoći stanovništvu ugroženom prirodnom nepogodom. Između ostalog, Sinanović je naglasio da je prošla godina bila izuzetno teška, no da je CK uspješno odgovorio na sve izazove koji su bili stavljeni pred ovu organizaciju.

Na današnjoj sjednici razmotreno je i finansijsko poslovanje CK za 2014.godinu, gdje je vidljivo da su prihodi od 158.958,58 KM manji od rashoda koji su iznosili 160.582,58 što znači da je CK Žepče u prošloj godini poslovao sa minusom 1.623,77 KM.
Vezano za ove rashode iz CK Žepče naglašavaju da je tokom 2014.godine, usljed prirodne nesreće, poplava i klizišta, došlo do neplaniranih troškova, što je znatno uvećalo pojedine stavke rashoda na koje se nije moglo utjecati, jer je tada bilo potrebno najspremnije djelovati u cilju pomoći ugroženom stanovništvu.

Advertisement

Do kraja sjednice usvojene su sve tačke dnevnog reda, te su dodijeljene i zahvalnice i priznanja i to:

-Priznanje svim njegovateljicama CK

-Priznanje svim volonterima

-Zahvalnica CK ZDK

-Zahvalnica Općini Žepče

-Zahvalnica CK Federacije

-Zahvalnica CK BiH

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal