Poveži se putem

Žepče

Foto i video: U žepčakom Car Trim-u sašili milionitu garnituru automobilskih presvlaka

Objavljeno

-

„Prevent grupacija“ i ove godine je proizvela  million garnitura autopresvlaka. Milionita garnitura automobilskih presvlaka proizvedena je u Preventovim proizvodnim pogonima u Žepču. Sašivena je skoro mjesec dana ranije u odnosu na prošlu godinu, što je rezultat povećanja broja uposlenika i novih projekata. Tim povodom, danas je u pogonima „Car Trim“ u Žepču, upriličena proslava jubileja, kojoj su prisustvovali predstavnici Uprave i Menadžmenta, te uposlenici poslovnica diljem BiH.

Prije same proslave, čelnici Uprave „Prevent grupacije BiH“ posjetili su Dnevni centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama u Žepču. Ovom prilikom obišli su prostorije u kojima borave djeca i odrasli, upoznali se s njihovim aktivnostima i hobijima.

Kako je istakao direktor Lokacije „Car Trim“ Žepče, Nikola Spajić, od ovog dana, Dnevni centar i Prevent grupacija su postali prijatelji.

-„Mi smo danas ovoj ustanovi donirali neke materijale, poput kože, tekstila i sličnih stvari koje će koristiti štićenici centra u svojim radionicama, ali je dogovorena i dugoročna saradnja za budućnost. Također, danas smo dogovorili da ćemo ovoj Ustanovi donirati i nešto namještaja, te mašina za šivanje, ali u svakom slučaju od ovog dana štićenici Dnevnog centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama u Žepču će imati prijatelja u „Prevent grupaciji“, istakao je direktor Lokacije Žepče, Nikola Spajić.

Nakon posjete Dnevnom centru, upriličena je proslava proizvedene milionite autopresvlake, u pogonu „Car Trim-a“, gdje su uručene i zahvalnice uposlenicima iz raznih Preventovih pogona.

Advertisement

„Ovo je nešto što mi upriličimo svake godine na našim lokacijama diljem BiH. Ovaj put slavimo i milionitu autopresvlaku, te smatram da je ovo jako važno za nas, a i za našu državu Bosnu i Hercegovinu, jer do kraja godine, brojke kažu, da ćemo biti na dva miliona proizvedenih autopresvlaka, što znači da rastemo i da se razvijamo. Ponosni smo što se ne razvijamo samo u ovoj djelatnosti, nego i ostalim, posebno u segmentu metala, namještaja i materijala, tako da smo iz dana u dan sve veći i veći. Naša grupacija broji skoro 7.300 uposlenika, od čega njih oko 4.000 radi na poslovima šivenja autopresvlaka“, kazao je za Haris Rahman, predsjednik Uprave Prevent BiH.

Prevent je od ove godine punoljetan, što će reći da egzistira preko 18 godina. Na samom početku rada, poslovi su se odvijali u iznajmljenom prostoru i na iznajmljenim mašinama, ističe Adnan Smailbegović, član Nadzornog odbora Prevent BiH i dodaje:
„Iza nas su godine mukotrpnog rada, nije uvijek sve išlo glatko, bilo je uspona i padova, ali na kraju kada podvučemo crtu, možemo biti i više nego zadovoljni s onim što smo do sada napravili. Ovdje su bitne dvije stvari, a to su kvalitet proizvoda i fleksibilnost prema kupcima. To su dvije stvari koje smo mi gajili od početka rada i pokazalo se kao, očito, dobra strategija“.

Svi uposlenici su ovaj dan obilježili proslavom, uz bogatu trpezu i zajedničko druženje, te razmjeni iskustava. Ostaje nada da će „Prevent BiH“, kao jedna od uspješnijih grupacija u BiH nastaviti dobre trendove u segmentu upošljavanja, što će obezbijediti egzistenciju brojnim porodicama, te na taj način smanjiti masovni odliv Bosanaca i Hercegovaca u zapadne zemlje.  

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal