Poveži se putem

Žepče

Foto: Načelnik Zovko dočekao Karavanu prijateljstva

Objavljeno

-

Deseta biciklistička karavana prijateljstva Mostar-Vukovar koja je iz Mostara krenula jučer, danas u poslijepodnevnim satima stigla je u Žepče.
Trideset i šest biciklista koji su se zaputili na put dug 400 kilometara, u Žepču su dočekali načelnik Mato Zovko, pomoćnik načelnika pri Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić, ispred udruga proisteklih iz rata Dragan Janko, te mnogi građani Žepča.

Načelnik Zovko ovom prilikom se zahvalio organizatorima što su izabrali općinu Žepče kao domaćine, a svim sudionicima zaželio je ugodan boravak u Žepču te sretan nastavak putovanja do Vukovara.

Biciklisti će sutra u jutarnjim iz Žepča nastaviti treću etapu putovanja i krenuti na put dug 130 kilometara prema Orašju i Županji, a karavani prijateljstva pridružit će se Žepčaci Ivan Širić i Franjo Šupuković, dok je Pero Zekić ove godine na put prijateljstva krenuo iz Mostara.

-Ideja je da ove godine promoviramo hercegovačke proizvode tako što ćemo kroz sve popularniji sport biciklizam proizvode prevesti iz Hercegovine do Vukovara. Naši prijatelji u Kiseljaku, Žepču, Županji i Vukovaru dobit će poklon pakete koji će sadržavati autohtone hercegovačke proizvode i upravo zbog toga na naš put krenuli smo sa sloganom ‘Iz Hercegovine sa srcem’ – istaknuo je Toni Zorić, član tima za organizaciju.

Biciklistička karavana prijateljstva ukupno će trajat pet dana, a sastoji se od četiri etape ukupne dužine više oko 500 kilometara. Karavana se kreće pravcem Mostar – Kiseljak – Žepče – Orašje – Županja – Vukovar, a vozit se magistralnim i regionalnim cestama.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal