Poveži se putem

Žepče

Foto: Nastavljena modernizacija GŠ „Katarina Kosača Kotromanić“ – Predstavljen e-dnevnik

Objavljeno

-

U sklopu modernizacije Glazbene škole “Katarina Kosača Kotromanić” Žepče,  u četvrtak 17.09.2015. godine, predstavljen je projekat E-Dnevnik. E-Dnevnik je web aplikacija koja omogućuje bolju, kvalitetniju i učestaliju interakciju nastavnika, učenika i roditelja i pruža 24-satnu dostupnost svih relevantnih podataka o procesu učenja.

Kvaliteta komunikacije nastavnika i roditelja ovisna je o informiranosti roditelja, te su mnoge škole u BiH u tu svrhu uvele elektronski dnevnik.

Glazbena škola je prva obrazovna institucija sa područja općine Žepče koja se odlučila modernizirati na ovaj način i iskoristiti napredak tehnologije u svrhu pružanja što kvalitetnijeg obrazovanja našim učenicima.

Neposredan cilj e-Dnevnika je da roditelji, bez dolaska u školu, dobiju uvid u ocjene i izostanke djece. Nastavnici i roditelji dodatno očekuju ukupno poboljšanje međusobne komunikacije i učinkovitosti procesa odgoja i obrazovanja. Otvaranjem E-Dnevnika na stranici  škole, učenici i roditelji će imati mogućnost provjeravanja podataka o procesima učenja, a profesori će imati pojednostavljen način unosa ocjena i ostalih podataka o svakom učeniku. Ovakvim pristupom pojednostavljuje se sam nastavni proces, ubrzava izračun statističkih podataka i olakšava praćenje napretka učenika.

Praksa zemalja EU i zemalja okruženja pokazuje prednosti korištenja e-Dnevnika u odnosu na standardne dnevnike: nastavnici više nisu prinuđeni nositi teške dnevnike po učionicama, sigurnost na novi način arhiviranih podataka je maksimalna, ocjene i drugi podatci unose se brže i lakše. Različite evidencije i izračunavanje statističkih podataka postali su automatski pa time točniji, brži i lakši za izradu. Rad je olakšan i razrednicima jer lako i brzo dolaze do svih podataka o svom odjeljenju.  Komunikacija sa roditeljima je unaprijeđena kroz konstantni uvid u vladanje, ocjene, izostanke i uspjehe koje učenici ostvaruju na natjecanjima.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal