Poveži se putem

Žepče

Foto: Od danas i porodica Vrbić ima krov nad glavom

Objavljeno

-

Tročlana porodica Vrbić, majka Mira koja je psihički bolesnik, te sinovi Ivan i Zvjezdan ( Zvjezdan trenutno boravi u ustanovi za nezbrinutu djecu gdje se i školuje) već dugi niz godina su živjeli u staroj trošnoj kućici koja ne zadovoljava ni minimalne uslove za stanovanje. U proteklih nekoliko mjeseci ukazala se prilika da se taj problem riješi kupovinom kuće za navedenu porodicu, a koja se nalazi u neposrednoj blizini i u istom naselju Vrbica gdje su i do sad živjeli.

Na inicijativu JU Centar za socijalni rad Žepče, koja se po službenoj dužnosti sve ove godine brine o ovoj porodici, i uz pomoć zastupnika u Kantonalnoj skupštini ZDK-a gosp. Ive Tadića, te predsjednika MZ Vrbica, obezbijeđen je dio sredstva od strane Vlade ZDK-a, dok će ostatak novčanih sredstava biti obezbijeđen u narednom periodu od strane Općine Žepče.

Ukupna cvrijednost stambenog objekta, koja uključuje i 2 dunuma obradive zemlje, iznosi 14.000,00 KM. Stambeni objekat je u potpunosti funkcionalan sa svim potrebnim priključcima ( struja, voda, kanalizacija ) što se vidi u fotogaleriji.

Advertisement

Ovo je još jedan od dokaza da se zajedničkim naporima javnog i privatnog sektora može puno učiniti u poboljšanja životnih uslova za građane općine Žepče.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal