Poveži se putem

Žepče

Foto: Održan sastanak načelnika Zovke sa svim predsjednicima mjesnih zajednica općine Žepče

Objavljeno

-

Danas 03.03.2015. godine, u sali Općinskog vijeća Žepče, Mato Zovko, načelnik Žepča održao je radni sastanak sa predsjednicima svih mjesnih zajednica. U trosatnom razgovoru, predsjednici mjesnih zajednica iznijeli su probleme iz svojih sredina i diskutovali o rješavanju najvažnijih pitanja koji su u nadležnosti općinske vlasti.

– “Elementarne nepogode su prouzročile ogromne troškove, tako da smo u 2015. ušli sa dugom od 600.000 KM. Nekada sam bio predsjednik MZ Papratnica i znam da je i danas vrlo teško biti na toj funkciji” – kazao je Mato Zovko.

On je istakao da nedostaje inicijative sa terena i zamolio predsjednike mjesnih zajednica da se obraćaju nadležnim općinskim službama i traže rješenje za probleme koji ih tište, a ne isključivo sastanke na kojima će i on osobno biti nazočan.

– “Molim vas da ne podnosite zahtjeve za rješavanje problema ili šteta koje su nastale na privatnoj imovini. Točno se zna koje nadležnosti su općine” – kazao je načelnik Zovko.

On je potvrdio da je donio odluku da se u svim mjesnim zajednicama rasvjeta gasi u dva sata iza ponoći i da će na taj način biti znatna ušteda.

Advertisement

Prisutne predsjednike mjesnih zajednica je podsjetio da u saradnji sa općinskim vlastima kandidiraju projekte i da će općina i dalje podržavati projekte koji su od javnog interesa za sve građane.

Predsjednici mjesnih zajednica su informirali načelnika Zovku i njegovog pomoćnika iz Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Žepče Iliju Barešića o projektima koje žele kandidirati i isticali uspješnu saradnju sa predstavnicima općinske vlasti.

-“Najveći problem u Željeznom Polju je putna infrastruktura koja je oštećena u poplavama iz maja mjeseca prošle godine. Problem su i klizišta u Mjestovoj Ravni, ali najveći problem je putna infrastruktura” – rekao je Amer Ahmić, predsjednik Mjesne zajednice Željezno Polje.

I ostali predsjednici mjesnih zajednica bili su fokusirani na probleme koji se tiču puteva, vodo-snabdijevanja i komunalnih problema.

– “Neshvatljivo je da u nekim mjesnim zajednicama osiguramo novčana sredstva, a onda smo suočeni sa nerješevim problemima imovinsko-pravnih odnosa. Te probleme moraju rješavati predsjednici mjesnih zajednica jer su na terenu” – rekao je Mato Zovko, načelnik općine Žepče.

Općina Žepče ima 48 mjesnih zajednica, od kojih aktivno djeluje i radi 45, dok Brezovo Polje, Novo naselje i Žepče-grad nikada nisu izvršili izbor rukovodstva mjesnih zajednica.

(C.U./Zepce.Ba)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal