Poveži se putem

Žepče

Foto: Održane 4. Dječije sportske igre “Vratimo osmijeh”

Objavljeno

-

Dana 19.08.2017. godine u organizaciji Mjesne zajednice Zenički Put, a uz pomoć Općinskog načelnika Mate Zovke, Udruge za održiv razvoj UzoR Žepče, Grave osiguranja,  održane su 4. Dječije sportske igre pod nazivom „Vratimo osmijeh„ koje su ove godine okupile preko 150 mališana iz 6 mjesnih zajednica općine Žepče. Igre su održane na igralištu Mz Zenički Put, a otpočele svečanim postrojavanjem učesnika igara .

Pored velikog broja prisutnih gostiju, načelnik Mato Zovko je pozdravio takmičare, te podržao nastavak ove manifestacije i neredne godine uz tendenciju porasta broja mjesnih zajednica koje će uzeti učešće na igrama, te na taj način i simbolično otvorio ovogodišnje igre.

Nakon cjelodnevnih nadmetanja, u malom nogometu u kategoriji  od 6 do 9 razreda osnovne škole  prvo mjesto je osvojila MZ Željezno Polje, drugo mjesto MZ Preko i treće mjesto MZ Bistrica. U kategoriji  za uzrast od 1-6 razreda osnovne škole,  prvo mjesto je  osvojila ekipa Ravne, MZ Zenički Put, drugo mjesto MZ Preko, a treće mjesto MZ Bistrica .

Najboljim igračem turnira  u malom nogometu proglašen je  Ajdin Krehmić iz MZ Željezno Polje, a najbolji golman bio je Petar Bulajić iz MZ Bistrica.

U odbojci na pijesku za  djevojke, prvo mjesto je zauzela MZ  Zenički Put, drugo mjesto MZ Ciglane,  dok je treće mjesto zauzela ekipa MZ Novo Naselje.  Za dječake u odbojci na pijesku prvo mjesto je zauzela ekipa MZ Zenički Put, drugo mjesto MZ Preko, dok su treće mjesto zauzeli predstavnici MZ Ciglana.

Advertisement

Za sve učesnike igara, MZ Zenički Put, uz pomoć donatora, osigurala je cjelodnevno osvježenje i hranu.

Ovim putem predstavnici Mjesne zajednice Zenički Put žele da se zahvale donatorima, predstavnicima mjesnih zajednica koje su učestvovale na igrama, kao i svim građanima koji su svojim dolaskom na igre podržali ovakav vid druženja između djece.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal