Poveži se putem

Žepče

Foto: Postavljene nove klupe za odmor u središtu grada

Objavljeno

-

Općina Žepče nastavlja s unapređenjem infrastrukture i uređenjem javnih površina. Danas su u središtu grada postavljene nove klupe za odmor, koje će građanima omogućiti ugodnije provođenje vremena na otvorenom. Uz klupe su postavljene i kante za otpad.

Na ukazanu potrebu građana, u ulici Srebrenička postavljene su udobne klupe koje je izradilo poduzeće Vin Metali d.o.o. Žepče. Ovaj dio grada, poznat po svojoj živosti u večernjim satima, sada postaje još privlačniji za šetače. Postavljanje klupa u ulici koja se koristi kao pješačka zona će dodatno pružiti mjesta za odmor i druženje.

Srebrenička, nove klupe su postavljene i u središtu grada kod pošte. Ova lokacija, koja je često posjećena zbog blizine zgrade općinske uprave, sada je opremljena dodatnim mjestima za odmor gdje će građani imati priliku predahnuti i odmoriti dok obavljaju svoje svakodnevne poslove. Prošle godine su ispred zgrade pošte postavljene i sprave za igru za djecu, te će klupe poslužiti i za najmlađe sugrađane i njihove roditelje.

Načelnik općine Žepče, Mato Zovko je naveo da je uz izgradnju dječjih igrališta, rekonstrukciju fontane, vanjsko renoviranje platoa i zgrade Doma kulture, ovo još jedan korak ka stvaranju ljepšeg i funkcionalnijeg središta grada za sve naše građane. Postavljanje novih klupa i kanti za otpad doprinosi ne samo estetskom izgledu naših ulica, već i kvaliteti života u Žepču. „Pozivam sve građane da odgovorno koriste javna dobra i da ih čuvaju za buduće generacije, te da otpad odlažu na za to predviđena mjesta čime pomažu naš grad održati što čišćim i urednijim“, poručio je Načelnik.

Prve reakcije građana na postavljanje klupa i kanti za otpad su izuzetno pozitivne. Mnogi ističu kako su projekti poput izgradnje igrališta, šetališta, klupa za odmor i općenito mjesta za rekreaciju potrebni za unapređenje kvalitete gradskog života i nadaju se da će se tako nastaviti i u budućnosti.

Općina Žepče nastavlja s aktivnostima na poboljšanju javne gradske infrastrukture. Ovih dana je završeno i brušenje i farbanje pješačkog mosta i kupnja novog cvijeća za pješački most. Za nabavku novih klupa i kanti za otpad, farbanje i uređenje pješačkog mosta Općina Žepče je izdvojila 10.000,00 KM.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal