Poveži se putem

Žepče

Foto: Potpisan Protokol o finansiranju izrade projekta “Novog naselja” u Donjoj Golubinji između CRS-a i Općine Žepče

Objavljeno

-

Danas, 31.03.2015. u 11 sati u uredu načelnika Općine Žepče upriličeno je potpisivanje Protokola o saradnji između nevladine organizacije CRS i Općine Žepče o finansiranju izrade glavnog projekta vanjske infrastrukture za novo naselje koje će se graditi u Donjoj Golubinji, te izvođenju radova na vodovodu i kanalizaciji u ovom naselju.

Poplave koje su u 2014. godini zahvatile općinu Žepče izazvale su mnogo štete u infrastrukturi, te mnoge porodice ostavile bez krova nad glavom. Već 11 mjeseci Općina Žepče nalazi načine i investitore koji će pomoći u izgradnji novih domova za ove porodice.

Do danas, Općina je dodijelila lokaciju za gradnju, te obezbijedila potrebnu infrastrukturu, ali svakako uz pomoć brojnih donatora.

„Ovo je jedan dobar primjer, profesionalno odrađen, kako su Općina Žepče, Općinski načelnik i OV Žepče osigurali zemljište, a onda poslije toga i potpisali Memorandum o izgradnji 26 kuća sa Švicarskim Caritasom, a također smo i danas potpisali ovaj Protokol koji obuhvaća izgradnju infrastrukture, te time zaokružujemo sve ono što je potrebno za gradnju pomenutih kuća u Donjoj Golubinji. Kako su naveli iz Švicarskog Caritasa i CRS-a, implementacija programa izgradnje trebala bi početi već sredinom petog mjeseca“, ovom prilikom je izjavio načelnik Zovko.

Današnji sastanak predstavlja i određenu podlogu za budućnost, jer je u neformalnom razgovoru između predstavnika CRS-a i Općinskog načelnika, okvirno dogovoreno još nekoliko projekata, o čemu će se u narednom periodu pokušati stvoriti uvjeti za realizaciju, a što će svakako doprinijeti boljem kvalitetu života na području općine Žepče.

(D.S./Zepce.Ba)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal