Poveži se putem

Žepče

Foto: Povodom 1. Marta, Dana nezavisnosti BiH održana svečana sjednica OV Žepče, a prekinuta redovna 24. sjednica OV

Objavljeno

-

Danas 26.02.2015. godine, u kino-dvorani Doma kulture u Žepču sa početkom u 10,30 sati, a povodom 1. Marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine,  održana je svečana sjednica OV Žepče.

Sjednici je prethodilo paljenje svijeća, učenje fatihe i polaganje vijenaca na spomen obilježjima u našem gradu.

Svečanom intonacijom himne BiH u izvedbi orkestra Glazbene škole „Katarina Kosača Kotromanić „ Žepče pod dirigentskom palicom Marijane Sladoje, otvorena je današnja svečana sjednica OV Žepče.

Inače, današnjoj svečanoj sjednici OV Žepče su prisustvovali brojni vijećnici OV Žepče, kao i gosti iz društveno-političkog, kulturnog, vjerskog, javnog i sportskog života naše općine.

Sjednica je započela minutom šutnje za sve poginule u proteklom ratu, a vodio ju je predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović. On se u svom današnjem govoru ukratko osvrnuo na trnoviti put koji je Bosna i Hercegovina prošla na svom putu ka nezavisnosti, podsjetivši prisutne i na događaje koji su prethodili priznanju suverene i samostalne države BiH. prenosi Radio Žepče.

U svom govoru, načelnik Općine Žepče Mato Zovko je svim građanima općine Žepče uputio iskrene čestitke povodom 1. Marta, Dana nezavisnosti BiH, podsjetivši još jednom na najbolju i najhrabriju odluku koju su građani donijeli prije 23 godine, izjasnivši se na referendumu za samostalnu, nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu.

Advertisement

„ I nakon 23 godine i dalje živimo u složenoj državi. Ono što je dobro ovih dana i što na neki način ulijeva nadu je to da je na iznenađenje svih nas, usvojena izjava o daljnjem napretku i radnjama koje moramo poduzeti vezano za EU i euroatlantske integracije, a to je zajednička izjava koja je potpisana od sva tri člana predsjedništva, od svih političkih lidera i na zadovoljstvo svih nas usvojena u oba doma PSBiH. To je nešto što nam svima ulijeva nadu da će se ubuduće puno više gledati naprijed i što manje okretati unazad. Evo, i ja se nadam da će se vlast uskoro formirati i da će uzeti za rješavanje ona prioritetna pitanja za koja svi znamo koja su, te da će to biti što prije na opće zadovoljstvo sva tri konstitutivna naroda u BiH“ kazao je načelnik Zovko, a prenosi Radio Žepče.

Uz srdačne čestitke povodom Dana nezavisnosti i uz pratnju kvarteta violina Glazbene škole, predsjedavajući OV Žepče je završio današnju svečanu sjednicu, nakon čega su vijećnici prešli u salu OV, gdje se danas trebala održati i 24. redovna sjednica OV Žepče, no zbog ne usvajanja Dnevnog reda, nakon dva sata razmatranja istog, sjednica je prekinuta i odgođena za početak trećeg mjeseca. Danas je bila sporna 10. tačka Dnevnog reda „ Prijedlog Odluke o pristupanju parcijalnoj izmjeni Prostornog plana općine Žepče za izradu Plana parcelacije u ul. Fra Vjeke Ćurića.“  Nakon što se kolegij OV Žepče oko ove tačke nije uspio dogovoriti, predlagač, Općinski načelnik, je istu povukao sa dnevnog reda.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal