Poveži se putem

Žepče

Foto: Svečano otvorena područna škola u Papratnici

Objavljeno

-

U prisustvu velikog broja djecei njihovih roditelja, djelatnika, kao i mještana Papratnice, danas je u sklopu obilježavanja Dana općine Žepče, u ovoj mjesnoj zajednici svečano otvorena reprezentativna školska zgrada područne škole Papratnica, koja je izgrađena na mjestu gdje se nalazila jedna od najstarijih škola na području općine Žepče.

Školu su, uz direktora Borisa Sovića, otvorili načelnik Općine Žepče Mato Zovko i predsjednik MZ Papratnica Vlado Penava.

U novoj školi svoja znanja i obrazovanje stjecat će pedesetak učenika uzrasta od prvog do petog razreda. Nastava će biti organizirana u četiri učionice, za sada, djeca će svoje sportske aktivnosti ispunjavati na novom i moderno urađenom sportskom poligonu. U potkrovlju zgrade urađene su prostorije koje će se koristiti za potrebe mjesne zajednice.

Novi školski objekat u Papratnici rađen je u nekoliko faza, a sama izgradnja trajala je nešto duže od godine dana. Ukupna vrijednost projekta je 195.000,00 KM, a sredstva su osigurana iz Proračuna Vlade Republike Hrvatske u iznosu 500.000,00 kuna i Proračuna općine Žepče u iznosu 70.000,00 KM.

Prije razgledavanja nove školske zgrade, prisutni su uživali u prigodnom programu kojeg su, uz pomoć svojih učiteljica, pripemili i izveli učenici područne škole Papratnica.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, pomoćnik načelnika Službe za društvene djelatnosti Ilija Barešić, vijećnik OV Žepče Ćazim Huskić, direktor OŠ “Fra Grga Martić” Ozimica Ivo Bilonić i pomoćnik direktora SMŠ Ivica Penić, te mnogobrojni gosti.

Advertisement

(Radio Žepče / Zepce.Ba)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal