Poveži se putem

Žepče

Foto: U Begovom Hanu proslavljen Dan škole

Objavljeno

-

U petak, 12.4.2019. godine prigodnim kulturno-umjetničkim programom U OŠ “Begov Han” obilježen je Dan naše škole. Inače, Dan škole obilježava se 15.4., ali ove godine je obilježen nešto ranije iz praktičnih razloga.

Ovom svečanom događaju odazvali su se brojni gosti, te predstavnici viših nivoa vlasti.

Na početku priredbe, dir. škole, gosp. Nevres Memčić, zahvalio se svima na dolasku, a naročito načelniku naše općine, gosp. Mati Zovki kao i ministru obrazovanja ZDK, gosp. Spahiji Kozliću, te ostalim prisutnim zvaničnicima.

Priredba povodom Dana škole je kratak rezime onoga što nastavnici rade cijelu školsku godinu na vannastavnim aktivnostima i sekcijama. Priredbu je započeta intoniranjem himne BiH i to u izvedbi učenika, maturanata OMŠ “Katarina Kotromanić Kosača”, a gosti su zatim uživali u spletu sevdalinki hora ove škole kojeg vodi nastavnik muzičke kulture, Mirsad Delić.

Prisutni su imali priliku vidjeti i odlomak čuvene “Hasanagice” koji su izveli učenici dramske sekcije koju vodi nastavnica Bosanskog jezika i književnosti, Armina Tutnjić-Kafedžić. Potom su uslijedili skečevi “Nasrudin hodža i mutevelija”, te “Vjeverica i sova“ koje su pripremale učiteljice Mersiha Avdić i Edina Grahić.

Razigrane su bile članice ritmičke sekcije koje je pripremala učiteljica Nezić Zerina, a ništa manje spremni bili su i učenici Područne škole u svojoj “Pobuni u školskoj torbi” koji uvijek briljiraju svojim nastupom, a koje vrijedno priprema učiteljica Envera Selimović.

Advertisement

“Sedam razdoblja čovjekova života” je niz limerika baziranih na solilokviju Šekspirove predstave “Kako vam drago”, a učenici literarne sekcije koju vodi nastavnica Engleskog jezika, Šejla Drocić, su za svako razdoblje napisali pjesmu.

Sve simpatije prisutnih je pokupio i učenik 1. razreda, Zgrčo Senad, svojom recitacijom pjesme “Škola” kojeg je pripremala učiteljica Vahida Šehić.

Najsvečaniji dio programa je bilo proglašenje učenika generacije, a to je za školsku 2018/2019. godinu vrijedna, ambiciozna i odgovorna učenica IX-2 razreda, Prasko Naida. Čestitke Naidi i njenim roditeljima i želimo joj puno sreće u daljem školovanju.

Nagradu za učenika generacije ove godine su obezbijedile firme”Jasmin M” iz Žepča i “Velbos” d. o. o..

Erduan Žuna i Kamerić Nerman, učenici ove škole i polaznici OMŠ “Katarina Kotromanić Kosača” su na IX kantonalnom takmičenju učenika muzike osvojili prva mjesta u dvije kategorije, te su se gostima ukratko predstavili svojim izvedbama.

Program je završenonako kako su ga i započeli, tradicionalno, folklorom, a koji je pripremala učiteljica Safija Zgrčo.

Najveću zahvalnost Uprava OŠ Begov Han duguje nastavnicima i učenicima koji su se potrudili da program bude zaista na visokom nivou.

Advertisement

Gosti su nakon svečanog programa nastavili druženje na zakusci u prostorijama škole.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal