Poveži se putem

Žepče

Foto: U drugoj polovini avgusta Žepče domaćin 19. Dana planinara

Objavljeno

-

U periodu od 21. do 23.08.2015. godine Planinarsko društvo “Vis” iz Žepča domaćin je 19. Dana planinara HB – Žepče 2015. koje se održava u Planinarskom domu “Vis” na žepačkoj planini Matinski Vis. Iako je PD “Vis” Žepče u Savezu planinara Herceg-Bosne, ovo druženje je planirano za sve planinare, društva i ljubitelje prirode iz cijele Bosne i Hercegovine i šire.

Kako su nam rekli iz ovog društva, uveliko su u toku pripreme za ovaj događaj, koji će prije svega zbližavati ljude, te na jedan lijepi način promovisati prirodne ljepote našeg kraja, kao i pokazati gostoljubivost ovdašnjeg stanovništva, te na taj način prikazati Žepče u najljepšem svjtlu i pokazati cijeloj regiji turistički potencijal našeg grada.

– “Trenutno su u toku radovi na saniranju i uređivanju prilazne ceste prema Planinarskom domu “Vis”, kao i radovi na izgradnji i uređivanju vovovodne infrastrukure. Do sada je, također, urađen veliki dio posla na uređenju okoline, pripreme Doma, kao i izgradnje pozornice za kulturno-umjetnički dio programa” – rekao je za naš portal jedan od organizatora, Mirko Matijević.

Nadamo se da će i ovaj događaj na najbolji mogući način promovisati Žepče, Žepčake, kao i turistički potencijal grada.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal