Poveži se putem

Žepče

Foto: U SMŠ Žepče sve spremno za početak nove školske godine

Objavljeno

-

U Srednjoj mješovitoj školi Žepče redovna nastava u šk.2018./2019. godini po oba plana i programa počinje u ponedjeljak 03.09.2018. godine. Kako je u razgovoru za naš portal rekao direktor SMŠ Žepče, Adil Gačić, sve je spremno za početak nove školske godine.

-“Ambijent u školi je odličan. Međuljudski odnosi su na zavidnom nivou. Planirani radovi koje smo započeli tokom ljetnog raspusta se privode kraju i do početka nastave će biti završeni.” – prokomentariosao je direktor Gačić.

Napominjemo da je SMŠ Žepče tokom ljetne pauze započela sa dva velika projekta, prvi je renoviranje i utopljavanje zgrade “baraka”, a drugi je izgradnja nova dva kabineta za izvođenje praktične nastave za tekstilnu i mašinsku struku.

-“Baraka u kojoj su smještene 4 učionice, školska biblioteka i jedna radionica u potpunosti je renovirana, kako u unutrašnjosti, tako i iz vana. Trenutno se izvode završni radovi i čišćenje prostorija, tako da će sve prostorije do ponedjeljka biti u službi odvijanja redovne nastave”– potvrdio nam je direktor Gačić.

Ovaj projekat vrijedi 50.000KM, a sufinansiran je od strane Općine Žepče i Vlade ZDK.

Drugi projekat je izgradnja dvije savremene radionice za mašince i tekstilce. Već znamo da su do sada učenici pohađali sate prakse u neuslovnim radionicama u mjestu Rakovica kod Donje Golubinje.

Advertisement

-“Prva faza grubih radova se privodi kraju. Sredstva za ovaj projekat u visini 60.000 su obezbijedili, također, Općina i Kanton. Obzirom da je ovaj iznos bio dovoljan samo za grube radove, dobili smo obećanje i grancije iz Vlade ZDK da će obezbijediti i sredstva za dovršavanje radova, na čemu smo im zahvalni” – rekao je Adil Gačić, direktor SMŠ Žepče.

U SMŠ Žepče su veoma zadovoljni i brojem novoupisanih učenika koji je na prošlogodišnjem nivou.

U razgovoru za naš portal direktor je napomenuo i to da je sve spremno za sedmodnevnu maturalnu ekskurziju u Španiju koja je planirana u devetom mjesecu. Prezadovoljan je ambijentom koji vlada među maturantima i profesorima, a napominje da već drugu godinu učenici po oba nastavna plana i programa maturalne ekskurzije organizuju zajedno.

Na kraju našeg razgovora, direktor Gačić je zaželio sretnu i uspješnu novu školsku godinu svim učenicima i profesorima SMŠ Žepče, a maturantima poželio lijep provod u Španiji.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal