Poveži se putem

Žepče

Foto: U Žepču obilježen Međunarodni dan dječije knjige

Objavljeno

-

Međunarodni dan dječije knjige (ICBD – International Children's Book Day) obilježava se svake godine kako bi se ukazalo na važnost dječije knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju. Kao datum obilježavanja izabran je rođendan Hansa Christiana Andersena – 2. april.

U sklopu aktivnosti vezanih za oblježavanje ovog Dana, učenici prvog razreda Osnovne škole Žepče, predvođeni učiteljicom Majom Softić i predagogicom Razijom Husejnagić, posjetili su JU“ Opća biblioteka“ Žepče, te izveli prigodan program i obišli prostorije biblioteke kao i dječijeg odjela.

Direktorica JU Opća biblioteka Sabina Maličbegović, mališanima je poklonila po strip, članske iskaznice za biblioteku, te ih za njihov trud nagradila slatkišima. Dječiji odjel Opće biblioteke Žepče bogatiji je za par likovnih radova koje su ovi učenici nacrtali i poklonili ovoj Ustanovi.

Obilježavanjem ovog dana se želi ukazati važnost dječije književnosti i ljubavi prema čitanju.

Naravno, Međunarodni dan dječije knjige nije samo za malene koji vole čitati, već i za odrasle. Stoga, nije loša ideja da na baš ovaj dan posegnete za nekom dragom knjigom iz djetinjstva i prisjetite se kako je to biti dijete.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal