Poveži se putem

Žepče

Foto: U Žepču obilježena 25. godišnjica Hrvatskog vijeća obrane

Objavljeno

-

Obilježavanje 25. godišnjice Hrvatskog vijeća obrane, upriličeno je danas u Žepču u organizaciji Koordinacije braniteljskih udruga HVO Žepče i ZDK. Proslava 25. godišnjice utemeljenja HVO započelo je svetom misom u crkvi Sv. Ante Padovanskog u 11,00 sati, postroj zastava i mimohod gradom sudionika današnje svečanosti održan je nakon sv. mise od 12,00 sati, te su položeni  vijenci na spomen obilježju poginulim pripadnicima HVO-a.

Polaganju vijenaca i odavanju počasti prisustvovali su predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Oružane snage BiH, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u Žepču, svećenici, članovi porodica poginulih branitelja i brojni građani.

Svečani dio nastavljen je u Gradskoj kavani, gdje je predsjednik UNRO HVO Žepče Dragan Janko čestitao prisutnim ovaj dan i podsjetio da se ova godišnjica obilježava u svim gradovima BiH gdje je HVO imao svoje postrojbe, te pozvao da se pridruže centralnom obilježavanju ovog datuma u Čapljini i Mostaru.

Ove godine, prisjećanje na postanak Hrvatskog vijeća obrane iznio je Niko Jozinović, koji je bio načelnik stožera 111.XP brigade tokom Domovinskog rata.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal