Poveži se putem

Kultura

Foto: U Žepču održana 11. Smotra hrvatskog folklora

Objavljeno

-

Jedanaestu godinu zaredom, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo iz Bistrice “Naši korjeni”, za sve ljubitelje izvornih zvuka i lijepih starih običaja organizovalo je “Smotru hrvatskog folklora”. Nakon tradicionalnog Bistričkog prela na platou ispred župne crkve u Bistrici, danas je na poligonu OŠ Žepče upriličena 11. “Smotra hrvatskog folklora” na kojoj je osim domaćina HKUD-a “Naši korjeni” učestvovalo još osam društava. 

Sve prisutne je na početku programa pozdravio predsjednik HKUD-a “Naši korjeni” Bosiljko Zrno, koji se zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli realizaciju ovogodišnje Smotre.

Također, prisutnima se u ime Gradske skupštine grada Zagreba, kao i u ime gradonačelnika Milana Bandića, obratio član Gradske skupštine grada Zagreba, Vjekoslav Jeleč, kojem je tom prilikom uručena zahvalnica za potporu organizacije 11. Smotre hrvatskog folklora, kao i prigodni pokloni za njega osobno, kao i za gradonačelnika Bandića, a koje je obezbijedila Vinarija “Povratak”.

Zahvalnica za potporu organizacije ove manifestacije uručena je i federalnom ministru Josipu Martiću.

Alfa i omega Žepča, načelnik Mato Zovko, kako ga je najavila voditeljica programa Cvita Zrno, uputio je dobrodošlicu svim društvima koji su danas gosti u Žepču, te zvanično otvorio 11. “Smotru hrvatskog folklora – Žepče 2017”.

Na današnjoj Smotri nastupili su HKUD „Naši korijeni“ Bistrica, IFG „Guča Gora“, KUD „Nijemci“ Općina Jankovci, HKUD „Brotnjo“ Čitluk, HKUD „Nadioci“ Vitez, HKUD „Višići“ Čapljina, KUD „Ledina“ Gašinci, HKUD „Lepenica“ i HKUD „Hutovo“ Neum.

Advertisement

Lijepo raspoloženje i druženje danas je malo narušeno olujnim nevremenom koje je oko 18,00 zadesilo našu općinu.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal