Poveži se putem

Kultura

Foto: U Žepču održana 9. Multietnička smotra folklora

Objavljeno

-

U povodu obilježavanja 14. Oktobra – Dana općine Žepče, u subotu 12.10.2019. godine u Žepču je održana 9. Multietnička smotra folklora. Tradicionalno, domaćin i organizator smotre je Kulturno-umjetničko društvo “Slovo o Žepču”.

Ovogodišnja Multietnička smotra folklora posebna je po tome što žepačko društvo ove godine obilježava 45 godina postojanja.

Nakon dolaska i prijema gostujućih društava, program je započeo postrojavanjem kulturno-umjetničkih društava ispred Osnovne škole Žepče i defileom glavnom žepačkom ulicom sve do platoa ispred Doma kulture gdje su se sva društva kratkim performansom predstavila žepačkoj publici.

Program je nastavljen u kino-sali Doma kulture Žepče, a društva su pred prepunom salom publike, igrom, pjesmom, plesom i kulturno-umjetničkim programom, izvela jako zanimljive koreografije.

Ovogodišnja smotra posebna i je i po tome što je po prvi put na žepačkom postrojavanju kultura gostovalo i društvo iz Republike Turske, tačnije grada Orhangazija, Kent Konseyi Halk Oyunlari, koji su žepačku publiku oduševili svojim nastupom i predstavili turske običaje i kulturu.

Advertisement

Pored jako dobrih gostiju iz Turske, na smotri su nastupili HKUD “Ognjišta” Lug-Brankovići, HKUD “Naši korjeni” iz Bistrice, KUD “Kolovit” iz Gradiške, KUD “Gradina – Gradišće” iz Zenice, te domaćini KUD “Slovo o Žepču”.

Voditelji programa su bili Dijana i Semin Smajlović.

Nakon odličnog kulturno-umjetničkog performansa, druženje sa svim gostima uz zakusku, igru, pjesmu i ples, nastavljeno je u Gradskoj kavani.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal