Poveži se putem

Kultura

Foto: U Žepču održana promocija knjige “I ja sam iz Srebrenice”

Objavljeno

-

Sinoć je u Žepču u okviru manifestacije “Dani šejha Abdulvehab Ilhamije Žepčaka” održana promocija knjige autora Fikreta Hodžića “I ja sam iz Srebrenice”. O knjizi su govorili Indira Mehić, Mensur Šabanović i sam autor Fikret Hodžić.

Na vrlo slikovit i emotivan način autor je pretočio ličnu i tragediju svojih sugrađana u pisanu riječ iz koje je nastalo književno djelo.

Kako je kazao tokom pisanja rukovodio se jednim ciljem, a on je bio da se Srebrenica ne spominje samo na dan srebreničke tragedije, nego da bude prisutna u ljudskom biću stalno, kako bi opominjala.

U knjizi se nalaze svi pretrpljeni autorovi strahovi, tuge, poniženja, ali i nadanja u bolje sutra. Knjiga u sebi sadrži jako mnogo životnih poruka, a jedna od njih posvećena je prijateljstvu i ulozi iskrenog prijatelja u životu svakog čovjeka. Biranim riječima u knjizi je opisana uloga autorove majke, koja je uz sve teškoće, nakon što je ostala bez muža, iznijela teret stuba porodice na čemu joj je, kako je kazao Hodžić, neizmjerno zahvalan.

Na žepačkoj promociji najavljena je ekranizacija knjige, te njena promocija na Kosovu i Turskoj za koju je već urađen prijevod.

Po završetku organizator promocije Bošnjačka zajednica kulture Preporod upriličala je druženje, potpisivanje knjiga i fotografisanje sa autorom.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal