Poveži se putem

Žepče

Foto: U Žepču održana Svečana akademija povodom 1. Marta – Dana nezavisnosti BiH

Objavljeno

-

Povodom obilježavanja 1. Marta, Dana nezavisnosti BiH, danas, u četvrtak 28.02.2019. godine, u kino-dvorani Doma kulture Žepče, održana je Svečana akademija OV Žepče. Akademiji je prethodilo polaganje cvijeća i vijenaca na spomen obilježjima stradalim u proteklom ratu, a sama svečanost je počela intoniranjem himne Bosne i Hercegovine koju je izveo Orkestar nastavnika GŠ “Katarina Kosača Kotromanić”.

Uvodne i pozdravne riječi prisutnim u kino-dvorani uputio je voditelj programa Miro Bulajić, nakon čega su nastupili članovi Ansambla gitara Glazbene škole izvođenjem Millerove kompozicije “In the Moon”.

Referat povodom Dana nezavisnoti pročitala je učenica III razreda SMŠ Žepče Lejla Hadžić, a recitaciju “Bosna” Branka Ćopića izrecitovala je, trakođer učenica III razreda SMŠ Žepče, Eldina Garankić.

Prisutne u dvorani pozdravio je i načelnik Općine Žepče, Mato Zovko, koji je, uz čestitke građanima, rekao nekoliko riječi o značaju 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, kao i samoj Bosni i Hercegovini nekad i danas.

Na samom kraju svečane akademije izveden je performans Ansambla violina Glazbene škole “Katarina Kosača Kotromanić” koji je uz pratnju na gitari prof. Nermina Suljića sa svojim učenicama pripremila nastavnica Zlata Kubat, te je kao posljednja tačka današnje akademije bila recitacija Alekse Šantića “Ostajte ovdje”, a izvela ju je Nadina Omerašević, učenica IV razreda SMŠ “Žepče”.

Advertisement

U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa današnje svečanosti.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal