Poveži se putem

Žepče

Foto: U Žepču svečano obilježen 25. Novembar – Dan državnosti BiH

Objavljeno

-

U četvrtak, 24. novembra 2016. godine, u kino-dvorani Doma kulture Žepče, u povodu obilježavanja 25. Novembra, Dana državvnosti Bosne i Hercegovine, održana je Svečana akademijom Općinskog vijeća Žepče.

Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježava se svakog 25. novembra. Na taj dan 1943. godine, na prvom zajedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu usvojena je Rezolucija ZAVNOBiH-a, u kojoj je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih  naroda.

Svečanoj akademiji prethodilo polaganje vijenaca na spomen obilježjima u našem gradu, nakon čega je uslijedio i službeni program akademije.

Samoj Akademiji su prisustvovali brojni gosti iz društveno – političkog života općine Žepče, predstavnici kantonalne i federalne vlasti, direktori javnih preduzeća i ustanova, predstavnici vjerskih institucija, kao i građani naše općine.

U službenom djelu prigodne govore su održali predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović i načelnik Općine Žepče Mato Zovko, koji su ovom prilikom uputili čestitke svim građankama i građanima povodom Dana državnosti BiH.

Advertisement

U kulturno-zabavnom dijelu za svečani ton Akademije, pobrinuli su se profesori i učenici Glazbene škole „Katarina Kosača Kotromanić“ Žepče, a zapažen nastup su imali i umjetnici Arif Odobašić i Semin Smajlović.

Voditeljica Svečane akademije je bila Dijana Smajlović novinarka Radio Žepča, a istu ste mogli uživo pratiti i u programu Radio Žepča.

Sretan Vam Dan državnosti Bosne i Hercegovine!

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal