Poveži se putem

Žepče

Foto: U Žepču upriličena promocija maturanata i dodjela diploma za učenike SMŠ Žepče

Objavljeno

-

U Domu kulture Žepče je upriličena promocija maturanata i dodjela diploma Srednje mješovite škole Žepče. Maturanti koji su nastavu pohađali po HNPiP svoje diplome dobili su u 9:30, dok su maturanti koji su nastavu pohađali po BNPiP diplome dobili sat kasnije. Ovom svečanom trenutku za maturante, prisustvovali su predstavnici Općine Žepče na čelu sa načelnikom Matom Zovko, kao i Uprava škole na čelu s direktorom Adilom Gačićem.

Jure Rašić, pomoćnik direktora SMŠ u svom obraćanju je učenicima poželio puno sreće u daljem životu i školovanju, te izrazio nadu da će se većina njih, ipak, odlučiti da život nastave u rodnom kraju, bez da sreću traže u drugim zemljama.

Općinski načelnik Mato Zovko uz čestitke maturantima uputio je poruku, da bez obzira na njihov izbor u budućnosti, najvažnije je ostati dobar čovjek i da, gdje god se našli, nikada ne zaborave rodnu grudu.

Ove godine, učenicama generacije proglašene su Barbara Lovrić i Šejla Aganović.

Osim učenika generacije po hrvatskom nastavnom planu i programu za odličan uspjeh i primjereno vladanje pohvaljeni su Jelena Antolović, Marina Marinčić, Nikola Vidović, Ivana Janko, Ivan Mrkonjić, a posebno su istaknute učenice koje su tokom svig godina školovanja imale odličan opći uspjeh i uzorno vladanje Barbara Lovrić, Jelena Karatović i Helena Tomas, te Nikola Vidović koji u šk. 2007./2018. godini nije napravio nijedan izostanak, a posebnu pohvalnicu za učenicu koja u toku cijelog školovanja nije napravila nijedan izostanak dobila je Ivona Jakovljević.

Advertisement

Pohvaljeni su i učenici koji su nastavu pohađali po bosanskom nastavnom planu i programu i to Aldin Grahić, Ajdina Memčić, Emina Mandžuka, Harun Žuna, Ajdin Šteta, Delva Meškić, Belmina Tutnjić, Šejla Aganović, Amra Delić, Lejla Cikotić, Almedina Smajlović, Nejla Skopljak, Bulend Šaćiragić i Muhamed Mehmedović.

U kulturno-zabavnom programu učestvovali su volakna grupa SMŠ Žepče na čelu sa prof. Nedimom Talićem, te vokalna solistica Lea Kožulović.

Uz poruku direktora SMŠ Žepče Adila Gačića da je obrazovanje najjače oružje kojim se može mijenjati svijet i koje je jače od svake atomske bombe, te čestitke svim učenicima i njihovim nastavnicima i roditeljima, ekipa portala Zepce.Ba svim ovogodišnjim maturantima upućuje iskrene čestitke i želi puno sreće u nastavku školovanja i životu.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal