Poveži se putem

Žepče

Foto: Započeti radovi na izgradnji prve solarne elektrane u Žepču

Objavljeno

-

U Brankovićima kod Žepča započeti su radovi na izgradnji prve solarne elektrane na području naše općine. Radi se o izgradnji solarne elektrane “PRAHA” jačine 150 kWp, vršne snage 125,5 kW. Kompletna investicija je vrijedna 450.000,00 KM.

Da podsjetimo, direktor firme “PRAHA”, gospodin Rajko Đuričić, koji boravi i radi u Češkoj Republici, posjetio je Općinu Žepče u petak 22.05.2015. godine. U uredu Općinskog načelnika je održan sastanak na kojem je upoznao načelnika Zovku i resorne pomoćnike sa investicijom koju namjerava ostvariti na vlastitom zemljištu u Brankovićima.

Nakon što su dobiveni svi potrebni dokumenti za izgradnju, gospodin Rajko Đurić, najavio je početak radova do kraja godine, što se i ostvarilo.

Advertisement

Rajka Đuričića i firmu „PRAHA“ d.o.o. posjetili su  općinski načelnik Mato Zovko, pomoćnica načelnika za graditeljstvo i urbanizam Brigita Lovrić i predstavnici RAŽ-a. Đuričić je upoznao predstavnike Općine i RAŽ-a sa trenutnim radovima na izgradnji solarne elektrane, a završetak radova je planiran do kraja 2015. godine.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal