Poveži se putem

Žepče

I sedamnaesti dan potrage bez rezultata

Objavljeno

-

||||

Sedamnaestog dana potrage pripadnici Federalnih specijaliziranih jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom (FUCZ) podijeljeni u dva tima sa potrebnom opremom, medicinskom i tehničkom podrškom, vršit će pretragu lijeve i desne obale i korita rijeke Bosne tragajući za drugim radnikom turske kompanije “Čengiz Insaat” koji je 8. novembra pao u nabujalu rijeku Bosnu.

U skladu sa današnjim operativnim planom prvi tim pretraživao je nizvodno od Zavidovića prema Maglaju, a drugi je svoju pretragu bazirao na području Maglaj-Kosova.

U potragu je i danas bio uključen tim Odjela za javnu sigurnost Distrikta Brčko BiH koji u planiranim zonama sonarom pretražuje rijeku Bosnu, a na lokacijama na kojima se odvija potraga pripravni su i ronioci Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje pod vodom (FUCZ).

U današnjoj potrazi, osim FUCZ i tima Odjela za javnu sigurnost Distrikta Brčko BiH, uključeni su i pripadnici Ureda za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama – AFAD iz Turske, CZ Žepče, GSS Žepče, te radnici kompanije “Čengiz Insaat” koji pomažu u potrazi.

Potragu je i danas otežalo hladno vrijeme, hladna i mutna voda, te veliki nanosi smeća uz obale kao i u samom koritu rijeke Bosne.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal