Poveži se putem

Žepče

I u Žepču počela akcija “Hljeb/kruh za kasnije”

Objavljeno

-

Da je malim, dobrim djelima moguće promijeniti svijet dokazuje i sljedeća priča. Blagdani su vrijeme darivanja, humanosti i bliskosti s drugima. Pošto smo u vremenu Adventa, pravi je trenutak da nekome uljepšamo dan i olakšamo svakodnevnicu.

Kao što je već poznato, ideja o „kafi za kasnije“ zavladala je svijetom. Na ideju da u našem gradu zavlada „hljeb/kruh za kasnije“ došao je jedan naš sugrađanin koji je želio ostati anoniman.

Dvije pekare u našem gradu su pristale biti dijelom ove humane priče. To su pekare „Piccollo“ Žepče i pekara „Mapek“ Žepče.

Riječ je o tome da kupac unaprijed plati kruh nekome ko to sebi ne može priuštiti.

Ova akcija je u našem gradu počela 5. decembra i trajaće tokom cijelog Adventa. ( Došašće ili advent (lat.: “adventus” = dolazak) je razdoblje u crkvenoj liturgijskoj godini, vrijeme pripreme za blagdan Božića. Ujedno je početak crkvene godine (osim kod istočnih vjernika, kojima počinje 1. septembra).

Za dobra djela nije potrebno ni puno novca ni puno vremena. Želimo da i Vas ovakve priče nadahnu i potaknu da mijenjate svijet. I to malim djelima.

Advertisement

Pridružite se ovoj akciji!!!

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal