Poveži se putem

Žepče

Komunalno Žepče: Apel za štednju vode

Objavljeno

-

Obavještavamo sve korisnike gradskog vodovoda i vodovoda „Brankovići“ da je situacija sa količinama vode na vodozahvatima sve kritičnija.

Izdašnost vodozahvata „Ravna Rijeka“ i „Ograina“ je u posljednjih 10 dana smanjena za 30%.

Izdašnost vodozahvata „Goliješnica“ i „Jakovac“ je smanjena za 70%, dok je potrošnja vode svakim danom sve veća. Zbog toga se zalihe vode u rezervoarima smanjuju i, ako se trend potrošnje ne promijeni, sredinom narednog tjedna možemo očekivati kritičnu situaciju i uvođenje redukcija u isporuci vode. Uvođenje redukcija u isporuci vode donosi sa sobom niz problema kao što je zamućenje vode prilikom ponovnog puštanja, pucanje cijevi usljed promjene tlaka, ulaska zraka u cjevovod što može dovesti do blokiranja protoka vode i sl.

Pozivamo sve korisnike gradskog vodovoda i vodovoda „Brankovići“ da smanje potrošnju vode, odnosno da vodu koriste samo za osnovne potrebe.

Odlukom Općine Žepče do daljnjega se zabranjuje korištenje vode za punjenje bazena za kupanje, zalijevanje vrtova, travnjaka, zalijevanje poljoprivrednih i voćarskih kultura, pranje automobila, pločnika i sl. Općinski komunalni inspektor će vršiti nadzor nad provođenjem ove Odluke i podnositi prekršajne prijave protiv osoba koje budu kršile odredbe iste.

Ukoliko se potrošnja vode smanji za 30% neće biti potrebe za uvođenjem bilo kakvih redukcija u isporuci vode. Stoga molimo svakog korisnika da racionalnom upotrebom vode doprinese rješavanju ovoga problema i tako pomogne nama, sebi i čitavoj lokalnoj zajednici.

Advertisement

Korisnike molimo za razumijevanje i strpljenje.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal