Poveži se putem

Žepče

MIZ Žepče pokrenuo projekat “Za zdravlje zajedno”

Objavljeno

-

Medžlis islamske zajednice Žepče iz dana u dan bilježi nove uspjehe i što je najvažnije, koristi i pomaže drugima. Tako je proteklog vikenda učenicima i studentima podijelio 17.000 KM. Pored toga, MIZ Žepče odobren je projekt „Za zdravlje zajedno“.

Naime, u okviru projekta „Poslanikovo nasljeđe“, projekt imama žepačkog Medžlisa, od ukupno 26 na nivou BiH, prošao je u uži krug i na kraju završio među tri odobrena i nagrađena projekta. Pored Žepča, odobreni su i projekti MIZ Odžak koji pomaže Centru za dijalizu, te MIZ Bosanska Gradiška koji brine za stomatološke preglede prvačića.

„Medžlis islamske zajednice Žepče je u maju ove godine dobio poziv od Udruženja ilmija Islamske zajednice BiH. Mi smo se naravno odazvali tom pozivu i odlučili pomoći oboljelima od dijabetesa“- rekao je za Radio Žepče Irdin ef. Tutnjić.

Realizacija ovog projekta u Žepču će se ostvariti kroz trodnevna savjetovanja-predavanja.

Planirano je da se u saradnji s prim.dr. Dijanom Štimjanin-Koldžo iz Kantonalne bolnice Zenica i dr. Anom Zlovečera „Dom zdravlja“ Žepče održe tri predavanja, gdje će predavačice govoriti o ovoj bolesti, prevenciji i liječenju.

Predavanja počinju 12. novembra 2013. godine u Osnovnoj školi „Fra Grga Martić“ u Ozimici, nastavljaju se 13. novembra u OŠ „Abdulvehab Ilhamija“ Željezno Polje, a završavaju na dan obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa 14. novembra u kino dvorani „Doma kulture“ Žepče.

Advertisement

Sva predavanja počinju u 16,00 sati.

„Mi na ovaj način pomažemo i sarađujemo s Udruženjem građana dijabetičara „Cuker“ iz Žepča tako što ćemo im uručili vrlo vrijednu opremu, aparate za mjerenje šećera, trakice (120 komada), specijalne čarape (oko stotinu komada) i dr. Sve ovo prelazi vrijednost od 30.000 KM. Stoga, pozivamo sve oboljele od dijabetesa da se odazovu ovim predavanjima i preuzmu opremu koja im je potrebna. Želim se također zahvaliti firmama koje su nam u okviru ovog projekta omogućile vrijednu opremu, to su Intermedical iz Sarajeva koja nam je dala aparate za mjerenja nivoa glukoze u krvi i GLOBiH Hadžići koji su donirali specijalne čarape“, navodi efendija Tutnjić.

„Dođite i podržite nas u borbi protiv dijabetesa“- poručuju iz MIZ Žepče.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal