Poveži se putem

Kultura

Multimedia: U Žepču održana Naučno-književna večer na temu “Osnovi kulturne politike”

Objavljeno

-

U petak, 20.02.2015. godine od 17,00 sati u sali OV Žepče, JU “Opća biblioteka” Žepče upriličila je Naučno-književnu večer na temu “Osnovi kulturne politike”.  U sklopu edicije “Tekst”, 2012. godine objavljena je knjiga prof. Esada Delibašića “Osnovi kulturne politike”, koja je ovom prilikom predstavljena.

U ime domaćina i organizatora prisutne su pozdravili Sabina Maličbegović, direktorica JU “Opća biblioteka” Žepče i Miroslav Ilić, direktor JU “Dom kulture” Žepče.

Gosti večeri su bili prof. Esad delibašić, autor knjige, Muamer Spahić moderator i Dragan Marković izlagač, a osim predstavljanja knjige, govorili su o kulturnoj politici u Bosni i Hercegovini, kao i općenito o kulturnoj politici.

Ova tema je toliko opširna i zanimljiva da se ne može puno reći u jednom novinskom članku, pa je najbolje da poslušate tonski zapis sa ove naučno-književne večeri.

Atmosfera u sali OV Žepče je bila jako opuštena i ugodna, a za to su dijelom krivi i naši žepački umjestnici Semin Smajlović i Bekim Bijedić koji su uz zvuke gitare citirali pjesme Sergeja Aleksandroviča Jesenjina, kao i izveli nekoliko muzičkih kompozicija.

Advertisement

{soundcloud}https://soundcloud.com/zepce-ba-portal/zepceba-naucno-knjizevna-vecer-osnovi-kulturne-politike{/soundcloud}

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal