Poveži se putem

Žepče

Načelnik Općine Usora posjetio Žepče

Objavljeno

-

Dana, 14.11.2017. godine u najavljeni službeni radni posjet, načelnik Općine Žepče Mato Zovko primio je načelnika Općine Usora Zvonimira Anđelića i njegovog pomoćnika Martina Gruju.

Tema posjete je bila saradnja općinskih administracija i razmjena iskustava u oblasti odgoja i obrazovanja, budući da su to jedine dvije općine koje imaju mjerodavnost u obrazovanju osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini.

Općinski načelnik Mato Zovko je istaknuo kako školstvo osnovnih i srednjih škola u općini Žepče veoma dobro funkcionira, te da je općina Žepče spremna razmjeniti svoja dobra iskustva i unaprijediti ih zajedno sa općinom Usora.

Razgovaralo se i o drugim oblicima saradnje, a posebno u okviru finansijskog poslovanja, radnih odnosa i saradnje iz oblasti ekonomskog razvoja i preduzetništva.  Gospodin Anđelić se zahvalio na prijemu i izrazio spremnost na daljnju saradnju između dvije prijateljske općine.

Sastanku su također prisustvovali pomoćnik općinskog načelnika pri Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić i sekretarica Općinskog vijeća Žepče Ivanka Borovac

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal