Poveži se putem

Žepče

Načelnik općine Žepče Mato Zovko u Podgorici primio BFC certifikat

Objavljeno

-

Na četvrtom regionalnom kongresu o temi “Povoljno poslovno okruženje u jugoistočnoj Europi”, održanom u hotelu Ramada u Podgorici, dodijeljeni su prestižni BFC certifikati za kreiranje povoljnog poslovnog okruženja za 15 gradova i općina iz pet zemalja jugoistočne Europe.

Među pet općina iz Bosne i Hercegovine koje su uspješno prošle jednogodišnju pripremu za dodjelu ovog međunarodno priznatog certifikata je i Općina Žepče.

Općinskom načelniku Mati Zovki certifikat su uručili predsjednik Regionalne mreže za povoljno poslovno okruženje prof. Saša Drezgić, veleposlanica Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Elisabeth, menadžer GIZ-ova Otvorenog regionalnog fonda za modernizaciju općinskih usluga Christophe Di Marco, i prvi predsjednik Regionalne mreže za povoljno poslovno okruženje iz BiH dr. Jozo Bejić. Ovim priznanjem Općina Žepče prepoznata je kao učinkovita lokalna administracija koja razvija povoljnu klimu za domaće i strane ulagače. S tom namjerom osnovan je i Centar za investitore koji djeluje u okviru Razvojne agencije Žepče i prepoznat je u domaćim i međunarodnim okvirima, naglašeno je prilikom dodijele prestižnog certifikata općini Žepče.

Uz Žepče, BFC certifikat dodijeljen je općinama Tešanj, Goražde i B. Krupa, iz Federacije BiH, a iz Republike Srpske općinama Teslić, Mrkonjić Grad i gradu Bijeljina. Certifikat za recertifikaciju dobila je općina Prijedor. Na putu do BFC certifikata općine trebaju ispuniti 12 kriterija i više od 80 podkriterija. Pri ispunjenju uvjeta općina Žepče imala je vrlo značajnu potporu GIZ-a, njemačke organizacije za međunarodnu suradnju, za program ProLocal.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal