Poveži se putem

Žepče

Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH darovala više od 2.000 knjiga žepačkoj biblioteci

Objavljeno

-

JU “Opća biblioteka” Žepče od danas bogatija za još 2000 knjižnih jedinica. Naime, u ovoj kulturnoj ustanovi, zajedno sa portalom Zepce.Ba, pokrenuta je akcija prikupljanja knjiga, kojoj se danas bogatom donacijom pridružila i Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine.

Prema riječima zamjenice direktora Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH Bedite Islamović, današnja donacija je potvrda dobre saradnje ove dvije ustanove i dobrog rada Biblioteke u Žepču.

-“Prepoznavajući rad vaše biblioteke, želja nam je, ali i moralna dužnost, da vam pomognemo u vašim nastojanjima” – Istakla je Islamović.

Direktorica JU Opća biblioteka Žepče, Sabina Malićbegović, nije krila svoje oduševljenje ovom donacijom koja će koristiti svim stanovnicima naše općine.

-“Ovo je vrlo vrijedna donacija. Radi se o više od 2000 knjižnih jedinica, okvirne vrijednosti od oko 10 .000,00 KM“, naglasila je direktorica Malićbegović koja se ovom prilikom zahvalila Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine na ovoj, i podršci koju konstantno pruža sestrinskoj ustanovi u Žepču.

Advertisement

Akcija darivanja knjiga u JU “Opća biblioteka” Žepče trajat će do kraja aprila, a istoj se mogu pridružiti i naši sugrađani, te darovati knjige koje će biti na raspolaganju svim članovima Biblioteke.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal