Poveži se putem

Kultura

Narednog vikenda „Likovna kolonija Ismet Čahtarević – Žepče 2016.“

Objavljeno

-

Centar za društveni razvoj „CEDRA“ Žepče planira do kraja 2016. godine realizirati nekoliko projekata. Prvi u nizu je „Likovna kolonija Ismet Čahtarević – Žepče 2016.“, čija realizacija započinje 25.06.. Suorganizator projekta je JU „Dom kulture“ Žepče.

Likovna kolonija nosi naziv po nedavno preminulom žepačkom nastavniku, muzičaru, piscu i slikaru Ismetu Čahtareviću, koji je čitav svoj život posvetio, kako razvoju kulture u Žepču, tako i prenošenju svog znanja i iskustva na mlađe naraštaje.

Sam projekat sastoji se iz nekoliko faza, a u prvoj, koja se treba održati narednog vikenda na Matinskom visu, sudjelovat će 15 slikara iz Žepča i BiH. Oni će u dva dana planirana za odvijanje ovog dijela projekta, iskazati svoju kreativnost u slikanju motiva Žepča i okolice.

U narednom periodu planirano je održavanje izložbe radova nastalih na Likovnoj koloniji, izrada kataloga sa slikama, kao i održavanje završne svečanosti, na kojoj će se, uz promoviranje slikara sudionika kolonije, te spomena na lik i djelo Ismeta Čahtarevića, uručiti zahvalnice i slike nastale na koloniji zaslužnim pojedincima i sponzorima koji su pomogli održavanju ove manifestacije.

Održavanje Likovne kolonije „Ismet Čahtarević – Žepče 2016.“ podržali su: Mato Zovko, načelnik Općine Žepče, Frigošped d.o.o., Vinarija „Povratak“, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, Bosna sunce osiguranje i Teknotherm Engineering.

Advertisement

Pored ovih aktivnosti u Centru za društveni razvoj „CEDRA“ Žepče, u saradnji sa JU „Dom kulture“ Žepče, aktivno će se raditi i na projektima „Kino na otvorenom“, „Od ljeta jeseni“ , kao i na realizaciji projekta „Ljetna škola gitare“.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal