Poveži se putem

Žepče

Nastavak gradnje infrastrukture u Poslovnoj zoni Radovlje

Objavljeno

-

U srijedu, 7.2.2024. godine općinski načelnik Mato Zovko i direktor poduzeća Emil d.o.o. Žepče, Emil Hrkać su potpisali Ugovor  o izvođenju radova na „Izgradnji infrastrukture za poslovnu zonu Radovlje“. Ovim ugovorom nastavit će se radovi na proširenju i gradnji nove poslovne zone.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 122.937,46 KM.

Za realizaciju projekta sredstva je osiguralo Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta Ugovorom o dodjeli sredstava u sklopu projekta Izgradnja poduzetničkih zona.

Rok za izvođenje ovih radova je 45 dana, koji počinje teći od dana uvođenja Izvođača u posao.

Do sada su ukupno izvedene 4 faze radova u ovoj poslovnoj zoni, a Ministarstvo gospodarstva ZDK je osiguralo sredstva i za petu fazu, za koju će se provesti postupak u narednom razdoblju.

Podsjećamo, nova poslovna zona je osnovana 2018. godine, a prostire se na 9,42 ha, od Radovlja prema Novom Žepču na udaljenosti od 500 m od središta grada.

Advertisement

Namijenjena je raznolikom spektru industrija, pogodnih za različite investitore. Ciljne djelatnosti su metaloprerađivačka, tekstilna, prehrambena, informacijske tehnologije i druge čiste industrije.

Uz već postojeće poslovne zone Goliješnica-Brankovići, XP Centar, Donja Golubinja, Begov Han i Ljeskovica, te industrijsku zonu Polja gradnja nove poslovne zone Radovlje predstavlja novu ekonomsku ekspanziju općine s ciljem poticanja gospodarskog rasta, otvaranja novih poduzeća i stvaranja novih radnih mjesta za lokalno stanovništvo.

Projekt uključuje modernu i praktičnu infrastrukturu kao i dobru prometnu povezanost jer se nalazi na 1 km od regionalnog puta R-465 Žepče–Zavidovići–Tuzla, 1,5 km od željezničke pruge Budimpešta–B. Šamac–Sarajevo–Ploče (luka), 1 km od Paneuropskog koridora Vc u izgradnji, 1 km od buduće autoceste Tuzla–Žepče–Sarajevo.

Ova investicija će unaprijediti urbanu strukturu grada i pridonijeti održivom razvoju.

Općina Žepče

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal