Poveži se putem

Žepče

Nastavlja se izgradnja nove osnovne škole u Žepču

Objavljeno

-

||||

Načelnik Mato Zovko potpisao je ugovore o nastavku izgradnje nove osnovne škole u Žepču, sa preduzećem K-Projekt iz Žepča koje će izvesti građevinske radove na objektu OŠ Žepče za blok B, te s preduzećem Ting takođe iz Žepča koje će izvesti građevinske radove na objektu OŠ Žepče za blok C.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali su i pomoćnica načelnika i koordinatorica na praćenju provođenja aktivnosti ispred Općine Žepče Brigita Lovrić i Ilija Udovičić direktor preduzeća Plato iz Žepča koji će vršiti nadzor nad izvođenjem radova.

– Za izvršene radove na bloku B, prema potpisanom Ugovoru, Općina će isplatiti iznos od 344.965 KM. Za radove na bloku C, bit će isplaćen iznos od 232.495 KM. Sredstva za izvođenje radova su osigurana temeljem Ugovora o financijskoj potpori za provedbu projekta između Federalnog ministarstva financija Sarajevo i Općine Žepče – navedeno je na sajtu Općine Žepče.

Do sada su urađeni temelji, mrtva ploča za cijeli kompleks škole, te je izidan i pokriven blok A. Dosadašnja vrijednost radova je 857.622 KM. Za izgradnju bloka A je uloženo 389.942 KM, a za temelje 467.680,05 KM.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal