Poveži se putem

Žepče

Novi investitor iz Norveške Teknotherm Group Norway u Žepču će zaposliti 10 inženjera i oko 40 ostalih radnika

Objavljeno

-

Unatoč problemima koji su zadesili općinu Žepče u posljednje dvije poplave i prouzročenim ogromnim materijalnim štetama koje se procjenjuju na preko 30 milijuna KM, nastoji se normalizirati život i nastaviti sa započetim aktivnostima na gospodarskom razvoju općine Žepče.

Novi investitor u općini Žepče je kompanija Teknotherm Group Norway iz Norveške koja je odlukom OV Žepče postala vlasnik zemljišta površine 6815 m2 u Industrijskoj zoni „Polja“ Žepče. Predstavnici ove kompanije posjetili su općinu Žepče nekoliko puta i u razgovoru sa općinskim načelnikom Matom Zovko dobili sve potrebne garancije da će njihov kapital biti siguran i dobro iskorišten ulaganjem u općinu Žepče. Riječ je o kompaniji koja u svojoj grupi ima osam kompanija koje se nalaze širom svijeta sa ukupno dvjestotinjak uposlenika. Djelatnost je metalno prerađivačka i bave se inžinjeringom i proizvodnjom raznih mašina u pomorsko i off shore sektoru u Norveškoj i svijetu. Namjera menadžmenta je izgraditi modernu kompaniju u Žepču koja će se baviti proizvodnjom za već poznato tržište i gdje će u početku biti uposleno 10 mladih inženjera te oko 40 uposlenika drugih djelatnosti .

“Osobno mi je drago da su se vlasnici Teknotherm Group AS odlučili na ovaj korak ulaganja u općini Žepče. Mi smo uvjereni da smo donijeli dobru odluku i po kompaniju i po stanovnike općine Žepče. Posebno je i to što će se proizvoditi jedni od najnaprednijih mašina u off shore sektoru. Tako da ce i Žepče imati malog udjela u razvoju nove tehnologije. Zahvalio bih se i načelniku Mati Zovko na podršci tijekom ovoga procesa i nadam se da će suradnja i dalje biti odlična”, kaže Ivo Klarić, direktor novoosnovane kompanije Teknotherm Engineering d.o.o Žepče.

Početak gradnje proizvodne hale je najavljen početkom naredne godine, a u toku je izrada projekta i provođenje administrativnih procedura koje su olakšane i bit će vrlo brzo riješene od strane općinske administracije.

Prema riječima općinskog načelnika Mate Zovke investitor iz Norveške pokazao je ozbiljnost i spremnost za rad i nije bilo poteškoća u međusobnoj komunikaciji. “Nastojat će se izaći u susret njihovim zahtjevima kako bi što prije otpočeli s radom. Svako radno mjesto za nas je vrijedno i nastojim svakom tko ulaže u općinu Žepče, bilo da se radi o domaćoj ili stranoj kompaniji pružiti podršku u njihovom poslovanju. Radna snaga je također osigurana i nastojat ćemo i u budućnosti školovati mlade kadrove koji će moći pronaći zaposlenje u svojoj sredini”, kaže Zovko.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal