Poveži se putem

Žepče

Novi uspjesi Džudo kluba “Mahnjača” Žepče

Objavljeno

-

Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u džudou za mlađe i starije pionirke i pionire proteklog vikenda je održano u Lukavcu. Nastupilo je 318 takmičara iz 45 klubova. Pored domaćina koji su osvojili dvije medalje, u kategoriji mlađih pionirki odličan rezultat postigli su članovi Džudo kluba “Mahnjača” Žepče koji su osvojili dvije zlatne medalje.

Članica kluba Adna Sejkanović u kategoriji starijih djevojčica do 32 kg osvojila je zlatnu medalju kojom je otvorila put na Balkansko prvenstvo koje će se održati početkom avgusta ove godine u Skopju.
Zlatnu medalju u kategoriji mlađih djevojčica do 48 kilograma osvojila je Lejla Cikotić, također članica Džudo kluba “Mahnjača” Žepče.

Povodom ovog velikog uspjeha, članove Džudo kluba “Mahnjača” Žepče: Adnu Sejkanović, Lejlu Cikotić i Ivana Mrkonjića, te njihovog trenera Hasana Mehića Hakija primio je načelnik općine Žepče Mato Zovko, koji je tom prigodom pohvalio rad i trud članova uprave, trenera, ali i roditelje koji prate djecu na putu uspjeha.

Advertisement

Općinski načelnik Mato Zovko obećao je potporu članovima Džudo kluba “Mahnjača” Žepče za odlazak na Balkansko prvenstvo u Makedoniji i zahvalio se na promociji grada i općine koju sportaši čine na svakom takmičenju na koja odlaze.

Radio Žepče

Nastavi čitati
Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal