Poveži se putem

Žepče

Obilježen završetak projekta „Rad nas spaja“

Objavljeno

-

Jučer, 14.11.2019. godine, u Katoličkom školskom centru „Don Bosco“ Žepče, obilježen je završetak projekta „Rad nas spaja“. Ovaj projekt je realiziran u sklopu USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji implementira Catholic Relief Services u suradnji s Caritasom Bosne i Hercegovine, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzle i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka.

KŠC „Don Bosco“ Žepče je pružio potporu projektu, a predvodila ga je profesorica Maja Spajić uz pomoć profesora stručnih predmeta agronomije i šumarstva.

Na jučerašnjoj kulturnoj manifestaciji, voditeljica projekta Maja Spajić je navela kako je cilj projekta bio osigurati uvjete za razvoj većeg broja zajedničkih aktivnosti mladih s područja mikroregije Žepče-Zavidovići Maglaj, odnosno pružiti im mogućnost stjecanja novih znanja, iskustava i vještina kako bi se smanjio negativan utjecaj društvenih okolnosti na njih i potaknuo stav otvorenosti prema drugima bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.

U projektu su sudjelovali mladi u dobi od 15 do 30 godina s područja Žepča, Zavidovića i Maglaja. Najvažnije aktivnosti u sklopu projekta su bile: održavanje radionice „Moj doprinos miru“, volonterska akcija čišćenja dijela rijeke Bosne u Žepču, uspostavljanje edukacijsko-ekološkog vrta „Vrt mira“, te održavanje današnje kulturne manifestacije pod nazivom „Okusi tradicije“.

Manifestaciji i obilježavanju završetka projekta prisustvovali su predstavnici lokalne vlasti, vjerski dužnosnici, prosvjetni djelatnici, te učenici KŠC-a „Don Bosco“ Žepče. Nakon uvodnog obraćanja voditeljice projekta, prisutne su pozdravili ravnatelj centra don Milan Ivančević, te općinski načelnik Mato Zovko.

Nakon službenog dijela, gosti su imali priliku kušati tradicionalna jela, testirati prirodne proizvode koji su proizvod ljekovitog i aromatičnog bilja iz „Vrta mira“, te poslušati vjerske pjesme u izvedbi kamernog muškog zbora „Dominks“ KŠC “Don Bosco” pod dirigovanjem profesora Siniše Markanovića.

Advertisement

Nakon provedenih aktivnosti predstavnici ovog projekta kao rezultate navode uspostavljenu strukturu zajedničkih aktivnosti mladih bez obzira na nacionalnu pripadnost koja doprinosi izgradnji mira i stjecanju cjeloživotnih vještina i znanja; ističu važnost mladih i predstavnika vjerskih zajednica u procesu pomirenja u široj društvenoj zajednici, te podizanje svijesti šire javnosti o tradiciji i kulturi u BiH.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal