Poveži se putem

Kultura

Od 25. do 27.07. „Summer in the city“ u organizaciji Doma kulture Žepče

Objavljeno

-

JU „Dom kulture“ Žepče i ovog ljeta priprema pregršt zabave za sve svoje sugrađane. Od 25.-27. jula , Žepčaci će moći uživati u manifestaciji „Summer in the city“ koju zajedno organiziraju JU „Dom kulture“ Žepče i UG Centar za društveni razvoj „CEDRA“.

„Prva dva dana manifestacije u saradnji sa Sarajevo film festivalom i projektom Operacija kino, i ove godine je planirano kino na otvorenom koje će se održati na poligonu Osnovne škole Žepče, u sklopu kojeg će se biti prikazana dva veoma zanimljiva filma „Tragovi sandalovine“ i „Brooklyn“, ali, ukoliko vremenske prilike budu nepovoljne, filmovi će se ipak, prikazati u kinu. Treći dan, srijeda 27. jula, rezerviran je za „Večer ulične zabave“, a održat će se na platou ispred Doma kulture. Ono što je zanimljivo, jeste da ćemo ugostiti najpoznatije zagrebačke ulične zabavljače, od brojnih žonglera, ekipe na štulama, pantomimičara i ostalih“ rekao je za medije direktor Doma Miroslav Ilić, te je ujedno pozvao sve Žepčanke i Žepčake, i one koji su željni zabave da ljetno osvježenje potraže u našem gradu.

„Summer in the city“ program:

25.07.- Kino na otvorenom- “TRAGOVI SANDALOVINE”
26.07.- Kino na otvorenom- “BROOKLYN”
27.07.- Večer ulične zabave na platou Doma kulture

TRAGOVI SANDALOVINE:
Španjolska, Indija, Francuska, 2014, 95min.
Režija:Maria Ripoll
Scenario:Anna Soler-Pont
Uloge: Nandita Das, Aina Clotet, Naby Dakhli, Subodh Maskara, Vaibhavi Hankar
Unatoč slavi i bogatstvu koje posjeduje, uspješna bombajska glumica Mina ne može da zaboravi svoju mlađu sestru Situ od koje je, nakon smrti njihove majke, bila prinudno razdvojena u djetinjstvu. Trideset godina poslije saznaje da je Sita živa i zdrava, te da je nastanjena u barceloni. Međutim, Sitini posvojitelji uspjeli su izbrisati sve tragove njene prošlosti.

BROOKLYN:
Irska, Velika Britanija, Kanada, 2015, 111 min.
Režija:John Crowley
Scenario:Nick Hornby, Colm Toibin
Uloge:Saoirske Ronan, Emory Cohen, Domhnall Gleeson
Eilis Lacey je potaknuta selidbom starije sestre Rose odlučila napustiti Irsku i odseliti u SAD. Putovanje joj prođe grozničavo uz morsku bolest i grozne suputnike. Ljubazni putnik joj da savjet da sreću okuša u Brooklynu gdje žive brojni Irci. Ona se tako odseli u Brooklyn i tamo sprijatelji s irskim svećenikom Ocem Floodom. Zaposli se u trgovini i zaljubi u Talijana Tonya. Vijesti koje stižu od kuće Eilis će udaljiti od Tonya.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal