Poveži se putem

Žepče

Održan drugi trening Zimske škole poduzetništva – „Vizualni identitet u poslovanju“

Objavljeno

-

Jučer je u okviru projekta „Zimska škola poduzetništva“ održan drugi po redu trening sa temom „Vizualni identitet u poslovanju“. Predavač je je bio Žepčak Adnan Dervišević koji živi i radi u Sarajevu, stručnjak iz grafičkog dizajna i vlasnik „A Design“ biznisa za grafička rješenja.

Veliku zainteresiranost polaznika iz svih područja poslovanja, kao i onih koji tek planiraju pokrenuti svoj biznis, te upoznati samu prednost dizajna za poslovanje Dervišević je upotpunio sa interesantnim i slikovitim predavanjem. Polaznici obuke su se upoznali sa važnostima i sadržajem knjige grafičkih standarda, elementima vizualnog identiteta kao što su: logotip, paleta boja, tipografija, ilustracije i ikone, grafička sredstva, fotografija, primjena vizuala u štampi, prostoru, vozilima i odjeći, zatim dizajn pakiranja proizvoda i jedinstvenih materijala promotivnih materijala. Na početku drugog dijela prezentacije istaknuta je važnost brenda i logotipa za sami biznis, te je polaznicima skrenuta pažnja na detalje koji čine razliku u poslovanju naglašavajući prednosti koje čine poslovanje boljim, ali i ogromne greške u startu koje treba izbjegavati.

Na samom kraju zanimljivog predavanja prezentacija „Korporativno komuniciranje“ je pomogla polaznicima obuke da saznaju važnost vizualnog identiteta i grafičkog predstavljanja firme pomoću promotivnih materijala, obraćajući pažnju na vrste promotivnih materijala koji izazivaju najviše pažnje kod kupaca, ali i oni materijali koji predstavljaju najbolji pozitivni omjer za poslovanje uz optimalne finansijske izdatke.

Završetkom treninga, Adnan Dervišević je iskazao veliko zadovoljstvo kvalitetnim treningom, a polaznici obuke su se zahvalili veoma zanimljivom i sadržajnom predavanju, nakon kojeg su proširili svoja znanja o grafičkom dizajnu i dobili nove ideje za otvaranje i proširenje biznisa u tom smjeru zahvaljujući ogromnom višegodišnjem iskustvu i znanju koje posjeduje Dervišević.

Na prijedlog polaznika obuke u saradnji sa predavačem bit će organizirane i nove radionice iz područja grafičkog dizajna i rada u savremenim programima koje će biti posebno predviđene za određeno područje, a o čemu će na vrijeme biti obaviješteni svi zainteresirani polaznici.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal