Poveži se putem

Žepče

Održan poslovni susret žepačkih i austrijskih poduzeća

Objavljeno

-

U hotelu Kardial – Banja Vrućica, jučer je održan poslovni susret poduzeća iz područja BEAR (Tešanj, Teslić, Žepče) i austrijskih kompanija. U organizaciji Ureda Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade u Bosni i Hercegovini u suradnji sa Vanjskotrgovinskom organizacijom Privredne komore Austrije u periodu od 27.-29. svibnja 2015 godine održava se Fact Finding Mission – BEAR područje i srednja Bosna.

Ovoga puta u posjetu Bosni i Hercegovini došli su predstavnici osam austrijskih kompanija, sa ciljem upoznavanja privrednih potencijala BEAR područja (općine Teslić, Tešanj i Žepče) te srednje Bosne.

Događaju su nazočili predstavnici općina Tešanj, Teslić i Žepče i velikog broja kompanija s područja općina Tešanj, Teslić i Žepče.
žepačka poduzeća koja su se odazvala pozivu i sudjelovala na b2b susretima bili su: Budo-Export d.o.o., Duzel Group d.o.o., Elmont d.o.o., Frigošped d.o.o., i Vinmetal d.o.o. Ispred Općine Žepče događaju su prisustvovali načelnik općine Žepče, Mato Zovko, direktorica Razvojne agencije Žepče, Branka Janko i menadžer za sektor malih i srednjih poduzeća, Maja Jukić.

Načelnik općine Žepče pozdravio je sve prisutne i predstavio razvojni put općine Žepče i stvaranje povoljnog poslovnog okruženja, dok je direktorica RAŽ-a, Branka Janko prezentirala investicijske potencijale žepačkog gospodarstva.

Susret je završio b2b razgovorima kompanija gdje su ostvareni važni poslovni kontakti sa gostima iz Austrije.

Događaj se nastavlja i danas, 28.05. s posjetom poduzećima s BEAR područja, kada će predstavnici austrijskih kompanija posjetiti: Destilacija Teslić, AS Jelah, Mann & Hummel Tešanj, Pobjeda Tešanj, Natron Hayat Maglaj i Sliško Žepče.

Advertisement

Zadnji dan događaja rezerviran je za posjetu kompanijama Arcelor Mittal Zenica, Fuel Boss Zenica, Tamex Busovača i FIS Vitez, a dan će završiti okruglim stolom i b2b razgovorima austrijskih i kompanija sa područja općina Vitez, Busovača, Novi Travnik i Travnik.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal