Poveži se putem

Žepče

Održan Utemeljiteljski sabor HDS-a, Ivo Tadić izabran za predsjednika

Objavljeno

-

U Žepču je jučer, u nedjelju 11.02.2024., u kino-dvorani Doma kulture, održan Utemeljiteljski sabor Hrvatskog demokratskog saveza (HDS) na kojem je za prvog predsjednika te novoosnovane stranke izabran Ivo Tadić (Iva), dok je za zamjenika izabran Zdravko Marošević (načelnik Općine Vareš).


-Naši su ciljevi da napravimo jednu demokratsku stranku, u kojoj ćemo imati mlade ljude koji imaju nove ideje, nove planove i nove ciljeve. Želimo surađivati sa svim hrvatskim opozicijskim strankama. Trenutno smo u vlasti u ZDŽ i želimo utjecati na sve procese, pogotovo unutar naše županije – kazao je u izjavi za medije Tadić.


HDS će, najavio je, imati svog kandidata za načelnika Općine Žepče i listu za Općinsko vijeće Žepča, kao u još, najmanje, dvije općine u ZDŽ. Vjerovatno će to biti općine Usora i Vareš.

HDS će biti “stranka desnog centra” te će se prvenstveno zalagati za hrvatske nacionalne interese, dodao je Tadić, te je kazao da će biti i članica Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a).


Utemeljenju nove stranke u Žepču, pred oko 450 izaslanika i gostiju, nazočila su i rukovodstva HDZ-a 1990, HNP-a, HSS-a, Viteške stranke i Čapljinske stranke; Ilija Cvitanović, Ilija Vukadin, Mario Karamatić, Petar Galić i drugi.


Na kraju Sabora, Tadić je najavio da se već sutra kreće u pravnu proceduru, registriranje stranke i ostale potrebne radnje.

Advertisement

Radio Žepče

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal